Gündem

Esnaf birlik oldu, sokak renkli şemsiyelerle donandı

Çanakkale’de bir sokak asılan şemsiyeler sonrası rengarenk oldu. Fevzipaşa Mahallesi Eczane Sokak esnafları, sokağın daha güzel gözükmesi için birlik olarak, bulundukları sokağı renkli şemsiyelerle donattı.

Mavi İnci Restoran, Ballıbaba Ocakbaşı ve Sade Orta Şekerli Kahve Dükkanı’nın birlikte yaptığı şemsiyeli sokak açılışını gerçekleştirdi. Eczane Sokak’ta bulunan esnaflar, bu proje ile sokaklarının canlanmasını istediklerini belirtti. Sokağın tanıtımına, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ve Ali Sürücü katıldı. İlk önce Ocakbaşı’nda yemeklerini yiyen Belediye Başkanı Gökhan, beraberindekiler ile daha sonra Sade Orta Şekerli Kahve Dükkânı’nda kahve içti.
 
Başkan Gökhan şemsiyeli sokak hakkındaki düşüncelerini şöyle dile getirdi; “Burada yavaş yavaş iş yerleri açıldı. Genç arkadaşlar tasarım içerisindeler. Nitekim bu sokağı da şemsiye ile donatmışlar. Biz Çanakkale’ deki gençlerin yeni anlayışları kente getirmesini istiyoruz. Gençler araştırıyorlar ve daha sonra kentimize uyguluyorlar. Çanakkale üniversite kenti. Klasiğin ötesinde yeni tasarımların yapılması çok önemli. Bu sokağın da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Şemsiye sokak aydınlatılacak
 
Eczane Sokak esnafının, sokağı aydınlatma yapılması talebine ise, ışıklandırma talimatını verdiğini söyleyen Gökhan, “Işıklandırma talimatını hemen verdim.  Sokak aydınlatılacak, sokak betonları grafiti ile bezenmesi yapılacak. Biz her türlü esnafın talebine evet deriz. Burayı onlar kullanıyorlar ve onlar halka hizmet veriyorlar. Onlar müşteriye nasıl hizmet vereceklerini daha iyi bildikleri için diğer esnafları rahatsız etmedikleri müddetçe tabi ki müsaade ederiz” şeklinde konuştu.
 
Eczane sokak şemsiyeli sokak oldu!
 
Şemsiye projesinin fikir babası olan Sade Orta Şekerli Kahve Dükkânı esnafı, İşaret Dili Tercümanı Ahmet Kavak, ”Çanakkale barışın kenti ve renksiz bir sokak olmaması lazım. Bu sokağın canlanması için de şemsiye sokak olarak dizayn ettik. Gökkuşağı renkleri kullandık” dedi.
 
Eczane Sokağın bir diğer esnafı Ballıbaba Ocakbaşı’nda oğluna yardım eden Emekli Sabri Ballıkaya,” Burası geceleri çok karanlık. Elektrik olması şart. Çanakkale’nin en güzel şekilde hizmet verebilmesi için elektrik altyapısının düzenlenmesi lazımdı. Biz Çanakkale’ye hizmet için varız. Ahmet arkadaşımız bu sokağın dikkat çekmesi için böyle bir proje düşündü. Burdaki esnaflar da kendisine destek verdi” ifadesinde bulundu.
 
Mavi İnci Ev Yemekleri Sahibi Gülşen Mamık ise sokağın renklenmesinden çok memnun olduğunu belirterek “Çok renkli ve güzel olacak bizim için. Kendimizi bugüne kadar gösteremedik bundan sonra göstereceğimizi düşünüyoruz. Ara sokak olduğumuz için, vatandaşlar bizi görmeden geçiyor. Biz de kendimizi göstermek adına birlikte bu şekilde bir proje gerçekleştirdik” dedi.
 
Şemsiyeli Sokak Tanıtımında Belediye Başkanı ve esnaf toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Daha sonra ise vatandaşlara pilav ikramında bulunuldu.