Gündem

Çiftçiye, tarımsal destek toplantısı

Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından Bayramiçli çiftçilere yönelik kırsal kalkınma destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bayramiçli çiftçilere yönelik, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) işbirliğinde kırsal kalkınma destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Bayramiç İlçe Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşen toplantıda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Nazlım tarafından çiftçilere desteklemeler hakkında açıklamalarda bulunuldu. Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ ve Bayramiç İlçe Tarım Müdürü Cahit Uydaş başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı. Desteklemelere kimlerin başvurabileceğini aktaran Nazlım, Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı bireyler yani gerçek kişiler, şirketler yani tüzel kişiler, tarımsal amaçlı birlikler ve kooperatifler desteklemelerden faydalanabilir. Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarında hibeye esas proje tutarı 30 bin TL ile 500 bin TL arasındadır. Son başvuru tarihi ise 17 Aralık 2017'dir dedi.
 
Ekonomik yatırım konularını da dile getiren Nazlım, Bitkisel ve hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanılan yeni sera, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, çiftçilik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik alt yapı ve bilişim sistemleri, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevut tesislerin yenilenmesi veya yarım kalanların tamamlanması gibi konularda destek alınabilir. Ekonomik yatırım konularında hibeye esas projen tutarı 30 bin TL ile 2 milyon TL'dir. Kırsal ekonomik altyapı yatırımları 7 başlıkta toplanıyor. Balıkçı barınaklarının modernizasyonu, Çiftlik gübresi depolama-işleme ve dağıtma tesisi, yayla ve gezici arıcılar, bitkisel üretime yönelik, Çiftlik içinde üretilen ürünlerin işlenmesine yönelik, hayvansal üretime yönelik, bilişim sistemleri ve eğitimi alanları mevcut dedi.