Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Başkanı Deniz Ataç, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’nu ziyaret etti.
Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tennioğlu ve Genel Sekreter Sema Sandal’ın da bulunduğu ziyarette, Başkan Semizoğlu , TEMA Vakfı’nın çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç’ın ziyaretinden çok memnun olduğunu ifade eden Selçuk Semizoğlu: “ TEMA Vakfı’nın varoluş nedenlerini okurken çok etkilendim. “Bize aşımızı, işimizi, sanayimize hammaddeyi toprak sağlıyor. Eğer toprağımızı kaybedersek hayatımızı da kaybederiz.” diyor. Yani özünde, işimizi, sanayimizi korumak yatıyor aslında. Böylesine ince düşünülmüş. Toprağımızın, ağaçlarımızın sürdürülebilir olarak korunması hepimizin ortak dileğidir, aksini düşünemeyiz bile. Kendi mesleğim de olduğundan işin içindeyim. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü nezdinde tüm orman teşkilatına teşekkür ediyorum. Özveri ile çalışıyorlar. 12 yılda Çanakkale orman varlığı 12 milyon metreküp artarak 46 milyon metreküpten 58 milyon metreküpe yükseldi. Yılda 2 milyon metreküp üretilip, 1 milyon metreküp kesiliyor. Ayrıca; % 53’ü orman olan Çanakkale’mizin ne yazık ki bu ormanlarının sürdürülebilirliğin belgesi olan FSC sertifikası da bulunmamaktaydı. Odamızın girişimleri ile, Çanakkale ormanlarının ekolojik,ekonomik ve sosyal olarak yani sürdürülebilir olarak işletilmesi, ormanlarımızın bozulmasına ve yok olmasına yönelik endişelerin ortadan kaldırılmasını sağlayan FSC sertifikalandırma çalışmaları yatırım programına alınmıştır.
Madencilik, Ülke ekonomisi için her zaman itici güçtür. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre Kirazlı Balaban’daki tüm çalışmalar yasal izinler çerçevesinde yapılmaktadır. Baraj yapımı, yol yapımı, elektrik üretimi, madencilik faaliyeti ve ahşap ihtiyacının karşılanması gibi sebeplerle orman kesimi yapılmaktadır. Bu kesimlerin hepsi bir düzen ve kanunlar çerçevesinde kontrollü gerçekleştirilmektedir. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içerisinde 400’e yakın arama ve işletme faaliyeti ruhsatı alınmıştır. Çanakkale’nin en büyük kuruluşlarının hepsi madene dayalı sanayi kuruluşlarıdır. İlimiz ve Ülke ekonomisine, istihdama sağladığı katkılar için teşekkür ediyoruz.
“ÇANAKKALE MARKA DEĞERLERİ SİYASETE KONU VE KURBAN EDİLEMEYECEK KADAR KIYMETLİDİR.”
CHP Milletvekillerimiz ziyaretleri sırasında siyaset yaptıklarını ifade etmişlerdir. Çanakkale marka değerleri siyasete konu ve kurban edilemeyecek kadar kıymetlidir. Ekonomi dergisi Forbes’ın yaşanabilir kentler araştırmasında Çanakkale, Türkiye’nin en yaşanabilir 1.şehri oldu. Yaşanabilirlik, yenilikçilik, ticaret becerisi, üretim potansiyeli vb 60 verinin neredeyse tamamında ilk 25 içinde yer alarak bu ünvanı aldı, yatırımlardan en fazla payı alması ile bu ünvanı aldı. Bizim bunları anlatmamız konuşmamız gerekirken Çanakkale’nin bu şekilde, siyanür ile anılmasının telafisi mümkün olmayan yaralar açarak üreticimize, ihracatçımıza misafirlerimizin algısına zarar verecek olmasından endişe ediyorum. İlimizin her karış toprağı bizim için aynı değerdedir. Aynı Kanun ve yönetmeliklere tabi olarak, aynı yöntemlerle madencilik yapan, aynı yöntemlerle altın zenginleştiren üstelik yıllardır yapan kuruluşlarımız varken hiç ses çıkarılmayıp, Kirazlı’da işin bu duruma gelmesi Vekillerimizin de dediği gibi siyaset yapıldığının en büyük kanıtıdır. Herkesi önce samimiyete davet ediyorum. ” dedi.
TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç, Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu’na bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ederek : “ Vakfımızın kuruluş amacı bellidir. Gönüllü çalışıyoruz ve hiçbir siyasi ya da ekonomik güce bağlı değiliz. Doğayı koruma çalışmalarımızı Ülkemiz için yapıyoruz, siyaset için yapanlardan biz de rahatsızız. “ diyerek en kısa zamanda daha kapsamlı bir toplantı yapmak istediğini belirtti.