Yaşam

EMNİYETTEN MİNİKLERE TRAFİK EĞİTİMİ

Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü, 'Trafik Dedektifleri' projesi kapsamında miniklere trafik kuralları hakkında eğitim verdi.

Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Kreşi minikleri, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nca imzalanan 'Trafik Dedektifleri' projesi kapsamında Biga İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.
 
Ekipler, miniklere trafikte uyulması gereken kurallar, emniyet kemerinin kullanılması ve emniyet kemerinin önemi, oyun alanları, yaya ve okul geçitlerindeki geçiş kuralları, karşıdan karşıya geçiş kuralları, ışıklı ve sesli işaretlerin ne anlama geldiği hususları ile diğer trafik kuralları hakkında bilgilendirme yaptı.
 
İlçe Emniyet Müdürü Şafak ÖZKAN’ın personeliyle birlikte çocukları kapıda karşıladığı ziyarette Özkan, “Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü Polisleri miniklere trafik kuralları hakkında eğitici videolar izlettirdiler. MOBESE deki kameralardan yaya geçitlerinde araçların yayalara yol verip vermediklerini takip ettiler. Daha sonrada minik öğrencilerimize  Trafik Dedektifi Kimlik kartları takdim ettik” dedi
 
Eğitimler sırasında uygulamalı olarak örnek gösterilirken, öğrencilere Beyaz Trafik şapkaları takılarak aileleri trafikte hata yaparsa onları uyarmaları için kırmızı düdükleri boyunlarına asıldı.
 
Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde hep bir ağızdan YAYALARA YOL VERİN sloganını haykıran öğrenciler KIRMIZI DÜDÜKLERİ’ni öttürerek Emniyet Müdürlüğünden ayrıldılar.
 
Cahit mavili