Gündem

BİGA'DA BALIK AVI SEZONU TÖRENLE AÇILDI

Biga’ya bağlı Kemer Köyü Balıkçı Barınağı'nda, 2020-2021 su ürünleri av sezonu açılış töreni gerçekleştirildi. Geçtiğimiz gece yarısı başlayan yeni av sezonu öncesi, 'Vira Bismillah' diyen balıkçılar, denize açıldı.

Kemer Köyü Su Ürünleri kooperatifi önünde gerçekleştirilen av sezonu açılış törenine, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kemer Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Çiftçi, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve balıkçı esnafı katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi.
 
Kemer Köyü Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Çiftçi, 1380 sayılı su ürünleri yasası uyarınca 7.5 aylık bir av sezonumuz var. Bu sezon 1 Eylül'de başlar, 15 Nisan'da biter. 'Vira Bismillah' diyerek av sezonuna başladık. Umut ediyorum ki, 2020-2021 yılı av sezonu tüm balıkçılarımız için hayırlı olsun" dedi.
 
Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ise "İlimiz bitkisel ve hayvansal üretimde olduğu kadar su ürünlerinde de çok önemli bir potansiyele sahip. Bu denli önemli olan bu sektörümüzün tabii ki bir takım kısıtlamaları olmak zorunda. Denizlerimizdeki av baskısını azaltmak, sürdürülebilir bir balıkçılığı devam ettirmek için zamansal ve dönemsel olarak bazı kısıtlamalar ya da yasaklamalar olmaktadır. İşte genel av yasakları olduğumuz şu günün sonuna geldik. 2020-2021, Balık avı sezonunun balıkçı esnafımıza hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum. " diye konuştu.
 
Biga Kaymakamı Mustafa Can da, balıkçılara bereketli bir av sezonu diledi. Konuşmaların ardından 2020-2021 su ürünleri av sezonu için İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı tarafından dua edildi, kurban kesildi. Protokol, kurdele keserek av sezonunun açılışını yaptı.
 
YASEMİN ÖZDEŞ