Gündem

BİGA’DA TOPLU ETKİNLİKLER YASAKLANDI

Biga’da yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında oturma eylemi, basın açıklaması, gösteri yürüyüşleri, çadır kurma, stant açma gibi etkinlikler yasaklandı.

Biga Kaymakamlığından yapılan açıklamada, COVID-19 salgınından vatandaşları korumak ve salgının toplu eylem, etkinlikler nedeniyle yayılması riskinin önlenmesi amacıyla gereken tedbirlerin salgın sürecinde alındığı ve alınmaya devam edileceği belirtildi.
 
Kaymakamlık izni dışında gerçekleştirilecek etkinliklerin yasaklandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
" İlçemiz genelinde gerçekleştirilebilecek, Kamu kurum ve kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ekonomik amaçlarla yapılan programlar kapsamında gerçekleştirilebilecek etkinlikler hariç, tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık yer toplantısı ile protesto eylemi, miting, çadır kurma, oturma eylemi, el ilanı ve bildiri dağıtma, konferans, panel, kermes, yardım toplama faaliyetleri vb. her türlü eylem/etkinlikler Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince yasaklanmıştır."
 
Mehmet özdeş