Sağlık Yönetimi Bilim Uzmanı Dr. Feza Şen ve Sağlık Hukuku Yazarı Av. Arb. Ümit Erdem,MedikalAkademi’de “KoronaVirüs&TeleTıp Uygulamaları ve Sağlık Hukuku” başlığı ile 25.04.2020’deyayınlanan ortak röportajlarında; TeleTıp uygulamalarının güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditleri üzerine görüşlerini bildirmişlerdi.
Pandemi’nin ilk günlerinde Instagram üzerinden, sonrasında ise, MedikalAkademiWebinar’dan yayınlanmakta olan, Dr. Feza Şen ile Av. Arb. Ümit Erdemtarafından hazırlanıp sunulan, geçtiğimiz günlerde 39uncusunun gerçekleştiği “Tıp Hukuku Söyleşileri” Programı’nın ilki olan, 25.04.2020 tarihli ve “Korona Günleri’nde TELETIP” başlıklı canlı yayın programının çıktılarından biri, hatta ilki olarak; “E-Nabız sistemi üzerinden Aydınlatılmış Onam alınabileceği” önerilmiş idi.
Dr. Feza Şen ile Av. Arb. Ümit Erdem; 03 Mayıs 2020 tarihli “Online Hekimlik ve Hasta Hakları”,10 Mayıs 2020’deki “Online Hekimlik, Hekim Hakları ve Sorumlulukları” ve de 17 Mayıs 2020 tarihindeki “E-Sağlık’ta İdarenin Sorumluluğu” başlıklı canlı yayınlarında da aynı talep, ihtiyaç, beklenti ve çağrılarını iletmişler idi.
Aşı uygulamasının ilk günlerinde, E-Nabız (Kişisel Sağlık Sistemi) üzerinden İNAKTİF COVID-19 AŞI UYGULAMASI BİLGİLENDİRME ve ONAM FORMU uygulaması başlamış oldu.
Uygulama ve konu ile değerlendirmelerde bulunan, “Tıp Hukuku Söyleşileri” Programları’nınModeratörü,Sağlık Yönetimi Bilim Uzmanı Dr. Feza Şen; “Aklın yolu birdir, dünyaya örnek bir E-Nabız uygulamamız olduğu için bu öneriyi yapmıştık, çağrımızın aşı uygulaması ile başlamasını aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nın TeleTıp uygulamalarına da olumlu baktığının işareti olarak görmek lazım” şeklinde konuştu.
Sağlık Hukuku Yazarı Av. Arb. Ümit Erdem ise; “Nisan ayında önerdiğimiz hususun şimdi, aşı uygulamaları ile gündeme gelmesini çok olumlu bulduğunu” ancak 19.01.2021’de yaptığı “TeleTıpMevzuatı’nda Geç Kalıyoruz!” çağrısının da güncelliğini koruduğunu,TeleTıp Kanunu’naihtiyaç olduğunu beyan etti.
HABER MERKEZİ