Eğitim

BİGA İLÇE MİLLİ EĞİTİM'DEN “SEN OKURSAN ÜLKE GELİŞİR, DÜNYA DEĞİŞİR” PROJESİ

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Sen okursan ülke gelişir, dünya değişir” projesi ile öğrencileri ve Biga halkını kitap okumaya davet etti.

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından topluma okuma alışkanlığı kazandırmak, okuma alışkanlığını artırmak, okuma konusunda farkındalık oluşturmak ve pandemi sürecinde her bireyin en az bir kitap okumasını sağlamak amacıyla “Sen okursan ülke gelişir, dünya değişir” etkinliği düzenlendi. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, bu proje aracılığıyla tüm öğrencileri ve Biga halkını kitap okumaya davet etti.
 
Proje kapsamında, yarışmaya Biga’daki ilkokul ve ortaokul öğrencileri katılabilecek. Okuduğunu anlama sınavları proje ekiplerince belirlenen tarihlerde ve saatlerde okunan kitaplar ile ilgili okuduğunu anlama sınavları yapılacak. Sınavlar online olarak yapılacak ve çoktan seçmeli olacak. Belirlenen tarih ve saatlerde sınava ilçedeki tüm ilkokul öğrencileri ve ortaokul öğrencileri aynı anda katılacak. Önce İlkokul öğrencilerinin sınavı ardından ortaokul öğrencilerin sınavı yapılacak. 1. ve 2. sınıflar sınava katılmayacak onlar sadece çekilişlere katılacak. Sınavlar iki aşamada gerçekleştirilecek olup birinci aşama 12 Mart 2021, ikinci aşama 19 Mart 2021 tarihinde yapılacaktır. Ödül törenleri komisyonca belirlenen tarihte her ay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılacak.
 
MEHMET ÖZDEŞ
 
 
Açıklama yok.Açıklama yok.