Yaşam

MUHTAR KUTLUSAN: AŞINIZI OLUN

Biga’nın Ambaroba Köyü Muhtarı Mehmet Kutlusan, vakti gelenlerin aşılarını olmaları gerektiğinin altını çizerek, köylülere aşı olmaları çağrısı yaptı.  

Kutlusan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Biga da vaka sayılarının arttığını bu süreçte daha dikkatli olunması gerektiğini belirterek uyarıda bulundu.
 
Muhtar Kutlusan, " Köylülerimizin kendilerini korumak için vakti gelen aşılarını olmaları gerekmektedir . 12 yaş üstü için veliler tarafından e nabız üzerinden talep oluşturulup çocuklarımız aşılanabilirler. 1.doz Biontech ile 2.doz Biontech arasında 21 gün, 1.doz Sinovac ile 2.doz Sinovac arasında 28 gün olması gerekmektedir. 2.doz Biontech ile 3.doz Biontech arasında 3 ay , 2.doz Sinovac ile 3.doz Sinovac arasında 60gün olmalıdır.  Aşı hakkı tanımlanmış vatandaşlarımız hafta içi hergün ilçe sağlık müdürlüğünde randevusuz aşı yaptırabilirler. Ayrıca sağlık ocaklarında ve hastanede aşı olabilirler Bu süreçte maske mesafe ye dikkat edilmesi vaka artışını engellemek için önemlidir ..  Ev ziyaretlerini şu dönemde azaltmak gerekmektedir .Hepinizin sağlığı bizler için önem taşımakta olup sağlıklı günler dileriz." ifadesini kullandı.
 
CAHİT MAVİLİ