Yaşam

BAYRAKTAR’A ERGÜN’DEN ZİYARET

Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray ERGÜN Ankara’da ki temasları çerçevesinde Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB) Genel Başkanı Ş. Şemsi BAYRAKTAR’ ı makamında ziyaret etti.

Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşın da etkisiyle zaten yüksek olan Mazot ve Gübre fiyatlarının giderek artması Ankara’da gerçekleşen ziyaretin ana gündemini oluşturdu.
 
 
Genel Başkan Ş. Şemsi BAYRAKTAR ziyarette, girdi fiyatlarının yüksek olması sebebiyle çiftçinin gübre alıp atamadığı, tarlasını dahi süremediği şu günlerde Ayçiçeği başta olmak üzere yağlı tohumlu bitkiler ve tahılların ekilişinin artırılması yönünde politikaların oluşturulması gerekliliğini dile getirirken,  tahıl ve yağlı tohumlarda yeterli üretimin olmamasının gıda enflasyonuna sebep olduğunu ayrıca bu durumun hammadde sıkıntısına yol açarak yem fiyatlarını çok yakın bir zamanda umulmadık noktalara çıkarabileceğini belirtti.
 
 
 Yönetim Kurulu Başkanı M. Güray ERGÜN ise “Genel Başkanımızın yaptığı basın açıklamalarında dile getirdiği ve acil önlem alınmasını istediği tespit ve çekincelerin maalesef tüm gerçekliği ile karşımızda durduğunu belirterek TMO’ nun buğday fiyatını gecikmeden revize edip piyasayı rahatlatarak hasada kadar çiftçinin önünü görmesini sağlamalı. Ayrıca birliğimizin de yoğun çabaları ile 2022 yılında çiftçilerimize 25.8 milyar TL olarak ödeneceği açıklanan Tarımsal Destekleme bütçesinin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile revize edilerek 3.2 milyar TL ilave bütçe ile 29 milyar TL'ye çıkarılması da çiftçimize adeta can suyu olacaktır” dedi.
 
ERGÜN, tarım kesimindeki tek meslek örgütünün ziraat odaları olduğunu ifade ederek,  TZOB Genel Başkanı Ş. Şemsi BAYRAKTAR’ a gerek odaların kurumsal kapasitesi ve etkinliğinin artırılması, gerekse çiftçinin hak ve çıkarlarını koruma noktasında gösterdiği olağan üstü çabalar için teşekkür etti.
 
Samimi ve içten geçen toplantı sonunda Genel Başkan Ş. Şemsi BAYRAKTAR Biga çiftçisine en içten selamlarını iletilmesini istedi.
 
YASEMİN ÖZDEŞ