Yaşam

KAYMAKAM EŞİ KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ

Biga Kaymakamı Erdiç Dolu’nun eşi Şenay YERLİ DOLU, Ağaköy'deki kadınlarla bir araya geldi.


 

 
Şenay YERLİ DOLU, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen KADES uygulaması hakkında ve kadınlarda sık görülen kanser türleri ve erken teşhisin önemi konusunda  farkındalık yaratmayı amaçlayarak Ağaköy'deki kadınlarla bir araya geldi.
 
Önceliğinin dezavantajlı kadınlar ve çocuklar olduğunu söyleyen Şenay YERLİ DOLU, “bir kadın olarak, arkadaşınız, kardeşiniz olarak sorunlarınızı paylaşmaya ve çözüm üretmeye hazırım” dedi.
 
Biga’nın her köyündeki kadınlara ulaşmayı ve onları dinlemeyi hedeflediğini söyleyen DOLU, KADES ve kanserle mücadelede erken teşhisin önemi konusundaki bilgilendirmelerin yapıldığı köy gezilerinin devam edeceğini belirtti.
 
DOLU, kanser taramaları hakkında bilgilendirme yapan İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Güneş Arıkan Yamaç’a, Ketemdeki görevli personele, KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapan Komiser Yardımcısı Seda  Mendi’ye, ev sahipliği yapan Ağaköy muhtarı Ayhan Ferah’a ve eşi Kevser Ferah’a ve katılımlarından dolayı tüm Ağaköylü kadınlara teşekkür etti.
 
YASEMİN ÖZDEŞ