Sağlık

İl Sağlık Müdürlüğü uyardı: 'Görürseniz sakın dokunmayın, temas etmeyin'

    Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığınca 'Türkiye'de Kuduza Karşı Ağızdan Aşılama Projesi' kapsamında, vatandaşları özellikle ormanlık alanlarda canlı virüs içeren baitlere dokunmamaları, aşı kapsülleri ve çevrelerindeki yemler ile temas etmemeleri konusunda uyardı.

    Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığınca 'Türkiye'de Kuduza Karşı Ağızdan Aşılama Projesi' kapsamında, 10-14 Ekim tarihleri arasında aşılama çalışmalarının yapılacağını duyurarak, vatandaşları özellikle ormanlık alanlarda canlı virüs içeren baitlere dokunmamaları, aşı kapsülleri ve çevrelerindeki yemler ile temas etmemeleri konusunda uyardı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca 'Türkiye'de Kuduza Karşı Ağızdan Aşılama Projesi' kapsamında, 10-14 Ekim tarihleri arasında aşılama çalışmalarının yapılacağını duyurdu. Vatandaşlar, özellikle ormanlık alanlarda canlı virüs içeren baitlere dokunmamaları, aşı kapsülleri ve çevrelerindeki yemler ile temas etmemeleri konusunda uyarıldı. 

Konuyla ilgili olarak Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından görseller eşliğindeki paylaşımlarda şu ifadelere yer verildi:
“Kuduz, insanları ve tüm sıcakkanlı hayvanları etkileyen, şuur kaybı, huzursuzluk ve felçlerle kendini gösteren bulaşıcı ve ölümcül bir hastalıktır. 

Hastalık, kuduz bir hayvanın diğer bir hayvanı ısırması veya meydana gelmiş kesik ve benzeri yaralara kuduz hayvanın salyasının bulaşması ile şekillenir. Ülkemizde kuduz hastalığı köpekler ve son yıllarda da tilkiler vasıtası ile yayılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı, yaban hayatında kuduz hastalığı ile mücadele amacıyla 'Türkiye' de Kuduza Karşı Oral Aşı Temini' isimli yeni bir Avrupa Birliği Projesini uygulamaya koymuştur. Proje kapsamında yaban hayatı kaynaklı kuduz hastalığının yoğun olarak görüldüğü 225 bin kilometrekare alanda 3 yıl süreyle senede iki defa olmak üzere havadan aşılama çalışması yürütülmektedir. Söz konusu proje ile hastalığa duyarlı hayvanların aynı anda bağışık hale getirilerek, evcil hayvanlar ile yabani hayat arasında süregelen enfeksiyon zincirinin kırılması amaçlanmaktadır. Aşı Kampanyası kapsamında, köprü kampanya şeklinde yapılacak olan aşılama çalışmaları ilimizde 10-14 Ekim tarihleri arasında başlanması planlanmaktadır. Aşılama çalışmaları boyunca program etkinliğinin azalmaması için, çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımızın canlı virüs içeren baitlere dokunmamaları, aşı kapsülleri ve çevrelerindeki yemler ile temas etmemeleri gerekmektedir”

Haber Merkezi