Gündem

BİGALI MEHMET ÇAVUŞ’U ANMA PROGRAMI YAPILDI

Çanakkale Fedakarı, Seddülbahir kahramanı, Mehmetçiğin isim babası Bigalı Mehmet Çavuş'u anma programı  Biga Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.

Çanakkale Fedakarı, Seddülbahir kahramanı, Mehmetçiğin isim babası Bigalı Mehmet Çavuş'u anma programı  Biga Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı.
 
4 Mart 1915 günü Seddülbahir çıkarması sırasında bir yandan gemilerin bombardıman ateşi diğer yandan makinalı tüfek ve İngiliz askerlerinin saldırısına 15 - 20 kişilik askerleriyle karşı koyarak büyük kahramanlık örneği sergileyen Mehmetçiğin İsim Babası Bigalı Mehmet Çavuş için anma programı yapıldı.  
Programa, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, Emniyet Müdürü Emre Bolat, Daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, Öğrenci ve Öğretmenler ile vatandaşlar katıldı.
  
İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan anma programı Bigalı Mehmet Çavuş Anaokulunun bayrak gösterisi ve Açı Kolejinin şiirsel ve görsel performansı ile devam etti.  
 
Günün anlam önemini belirten konuşmayı Biga Açı özel Öğretim Kurs Merkezi ve açı Koleji kurucusu Ayşe Arda yaptı. Arda, “Dünyaya gözünü açar açmaz doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalan bir çocuğun ileride büyüdüğü toprakların kahramanı olacağını kim bilebilirdi işte bir galı Mehmet Çavuş vatan uğruna Gözünü kırpmadan savaşmış adı tarihe kazınmış binlerce kahramanımızdan yalnızca biridir onu bu kadar tanınmış ve adını bu değerle bilinir yapan şey her bir savaşta göstermiş olduğu has mücadelesidir Bigalı Mehmet çavuşta tüm kahramanlarımız gibi sevdiklerini geride bırakarak düşmüştü cephe Yollarına Çanakkale savaşlarında Seddülbahir tabyasında Kutsal vatanımın taşı da toprağı da diyerek tutukluk yapan tüfeğini bir kenara bırakıp düşman saldırılarına toprağının taşıyla karşılık vermiş eline geçirdi istihdam küreği ile ve iman dolu yüreği ile Amansız mücadelesini sürdürmüş bu Çetin mücadele sonucunda başından ve göğsünden yaralanmış hastanedeki tedavisinin ardından hava değişimi için köyüne gönderilen Mehmet Çavuş izin süresini tamamlamadan arkadaşlarım cephede savaşırken Ben burada yapamam diyerek cepheye dönmek istemiş ve vatan Aşkını Bir daha gözler önüne sermiştir Bigalı Mehmet Çavuş vatanseverdir Bigalı Mehmet Çavuş fedakardır Bigalı Mehmet Çavuş cesarettir Bigalı Mehmet Çavuş Mehmetçik’tir. Tarih boyunca görülüyor ki bu millet her zaman Tek Yürek olmayı Birlik olmayı bir olmayı bilmiştir her ne kadar zor günlerden geçiyor olsak da deprem felaketinin yaralarını yine dayanışma ruhu içerisinde Tek Yürek olarak en kısa zamanda saracağımıza tüm kalbimle inanıyorum depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve yararları acil şifalar diliyorum.” Dedi.
 
Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllü verildi.
 
Bahar Karakurt