Gündem

Gübre fiyatları dur durak bilmiyor! Gübre fiyatları yeniden güncellendi

Gübre fiyatlarında meydana gelen artış tüm hızıyla devam ediyor. Çiftçi vatandaşlara isyan ettiren zam üzerine zam alan gübre fiyat listesine yetişmekte zorluk çekiliyor. Gübre fiyatları geçtiğimiz gün itibariyle yeniden güncellendi. Fiyatlarda meydana gelen dalgalanmalar ise sosyal medyada gündem

Gübre fiyatlarında meydana gelen artış tüm hızıyla devam ediyor. Çiftçi vatandaşlara isyan ettiren zam üzerine zam alan gübre fiyat listesine yetişmekte zorluk çekiliyor. Gübre fiyatları geçtiğimiz gün itibariyle yeniden güncellendi. Fiyatlarda meydana gelen dalgalanmalar ise sosyal medyada gündem oldu.

9 MART GÜNCEL GÜBRE FİYATLARI
Gübre fiyatlarında meydana gelen dalgalanmalar devam ediyor. Neredeyse her hafta güncellenen gübre fiyatlarında yeniden fiyat değişikliği gündeme geldi. Sosyal medyada gündem olan artış sonrasında çiftçiler isyan etti. Gübre fiyatlarına geçtiğimiz yıl itibariyle büyük ölçekte zamlar yapıldı.
Zor zamanlar geçiren çiftçiler için ise destek ödemeleri açıklansa da gübre fiyatlarındaki artış rahatsızlık vermeye devam ediyor. Üretici vatandaşlar ektiği tarlasına yeterli seviyede gübre verememesi halinde verimli bir ürün elde edemiyor.
Bazı durumlarda ise elinde olan ürünü kaybedebiliyor. Rekolte seviyelerinde meydana gelen kayıplar ile birlikte pazarda satılan ürünlerin fiyatında artış meydana geliyor. Fahiş fiyatlardan satılan pazar ürünleri üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticileri desteklemek amaçlı birçok destek ödemelerini çiftçi vatandaşlara sundu.

GÜBRE FİYATLARI ZAMLANDI
Yeni yıl ile birlikte değişen gübre fiyatları artmaya devam ediyor. Ülkemizde yaşanan enflasyon ve dolar kurundaki hareketlilik nedeniyle birçok ürünün fiyatında artış meydana geliyor.
Pandemi dönemi itibariyle birlikte kötüye giden ekonomi Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş ile daha büyük darbeler aldı. Gübre fiyatlarındaki değişiklikler geçtiğimiz gün itibariyle fiyatlara yansıdı. Gübre fiyatlarında yaşanan son durum ise tepki gördü.

GÜNCEL GÜBRE FİYATLARI!

  • Üre gübresi 9 bin 500 lira ile 10 bin 500 lira arasında
  • DAP gübrenin satış fiyatı 14 bin 500 lira ile 15 bin 500 lira arasında
  • Kompoze gübrelerden 15.15.15’in fiyatı 11 bin 750 lira ile 12 bin lira arasında
  • 20.20.0+ZN’nin fiyatı ise 10 bin 500 lira ile 11 bin lira arasında
  • Amonyum Sülfat ise 5 bin 100 lira ile 6 bin lira arasında yer alıyor.
 
Haber Merkezi