Yaşam

“DERTLER PAYLAŞTIKÇA BİTECEK YETER Kİ İNAN BUNA”

Türk Kızılay Biga Şube Başkanı Erdoğan Başer, “Tüm Bigalı kardeşlerimizin ramazanının hayırlı olmasını, hep birlikte sağlık sıhhat içinde bayrama erişmeyi diliyorum.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kızılay olarak ramazan ayında veren eller ile alan elleri buluşturmak için “yeter ki inan buna” ismi ile bir ramazan kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Bu kampanya ile siz hayırseverlerden alacağımız güçle yine sizler arasında bulunan ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin kapısını çalacağız” dedi.
 
Türk Kızılay Biga Şube Başkanı Erdoğan Başer, açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
 
“Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de korona virüs denen salgın hastalık nedeni ile büyük sıkıntılar çekilmektedir. Bizler sıkıntıların paylaştıkça hafifleyeceğini, bu sıkıntılı günlerden hep birlikte çıkacağımıza inanıyoruz.
 
Bu ramazan ayında korona virüs nedeni ile eş, dost, akraba gibi misafir çağıramayacağız. Aynı şekilde ihtiyaç sahipleri için toplu yemek davetleri de yapılamayacaktır. Bu nedenle bu ramazan ayında hep birlikte ramazanı ramazan tadında yaşamak için Kızılay olarak “yeter ki inan buna” adı ile kampanya başlattık. Başlatılan kampanya milyonlara ulaşılacak.
 
GIDA KOLİSİ BAĞIŞINDA BULUNMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIN BAĞIŞLARINI KABUL EDİYORUZ
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da marketlerde stant açarak gıda kolisi bağışında bulunmak isteyen vatandaşların gıda kolisi bağışlarını kabul ettiklerini söyleyen Başer, Biga’daki ilk standı BTM Alışveriş Merkezi’nde bulunan Çağdaş Tüketim kooperatifinde açtık. Bunun yanında Biga’nın 4 farklı noktasında yerel marketlerde gıda kolisi bağışı alınması için  planlamalar yapıyoruz. 2020 yılı Ramazan ayı gıda paketi bağışlarını www.kizilay.org.tr resmi internet sitesinden, mobil uygulamasından ve şubeleri aracılığıyla kabul ediyoruz. Ramazan yardımlarına destek olmak isteyen ve detaylı bilgi almak isteyen hayırseverler  Kızılay Biga şube iletişim telefonu olan 02863163724, 05336272398 numaralarını arayabilirler.” Dedi.
 
Koronavirüs (Covid-19) sürecinde Kızılay Biga Şubesi’nin temin ettiği 49 adet gıda kolisini Vefa Sosyal Destek Ekipleri ile koordineli olarak dağıttığını da aktaran Başkan Başer, Genç Kızılay Biga gönüllülerinin de günlerdir Vefa Sosyal Destek ekipleri ile gönüllü olarak erzak dağıtımında görev aldığını sözlerine ekledi.
 
CAHİT MAVİLİ