Yaşam

TARIM İŞÇİLERİNİN 'ÇADIR KENTİNDE' KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ

Türkiye'nin verimli topraklarına sahip Biga’da, tarlalarda çalışan tarım işçilerinin yoğun olarak bir arada yaşadığı 'çadır kentlerde' dezenfeksiyon yapılarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri alınıyor.


Biga’ya farklı kentlerden gelen çok sayıda tarım işçisinin bir arada yaşadığı çadırlarda, Kovid-19 ile mücadele kapsamında dezenfeksiyona dikkat ediliyor.
 
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bahçe ürünlerinde hasada devam eden tarım işçilerinin çadırlarını dezenfekte ederek işçileri bilgilendiriyor.
 
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca yaptığı açıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.
 
Müdürlük olarak dezenfeksiyonla ilgili özel bir ekip kurduklarını ifade eden Atmaca, şunları söyledi:
 
" Tarım işçilerinin yaşadıkları çadırlarda düzenli aralıklarla dezenfeksiyon çalışmaları yapıyoruz. Biga'da çok ciddi sayıda tarım işçisi, tarım sahalarında çalışıyor. Bunlar bizim insanlarımız. Bunlar, evlerimize giren meyve ve sebze ürünlerini toplayan insanlar. Hem onların sağlıklarının korunması hem de bu meyve ve sebzeleri evlerine götüren vatandaşlarımızın sağlıkları bakımından tarım işçilerinin virüsten korunması önemli. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.
 
Mehmet özdeş