Yaşam

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA PARKLARDAKİ OTURMA BANKLARI KALDIRILACAK

Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Biga I·lc¸e Merkezi ile Gu¨mu¨s¸c¸ay ve Karabiga Beldelerinde parklarda bulunan banklar ve oturma yerleri kaldırılacak.

Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun koronavirüs salgını ile ilgili halk sağlığını korumak adına önlem amaçlı aldığı kararlar devam ediyor. Kurul Biga I·lc¸e Merkezi ile Gu¨mu¨s¸c¸ay ve Karabiga Beldelerinde, vatandas¸ların toplanma alanı haline geldigˆi, sosyal mesafe kurallarının ihlal edildigˆi alanlar oldugˆu go¨zlemlenen park ve bahc¸elerin ilgili Belediye Başkanlıklarınca kapatılmasına, bank/oturma yerlerinin kaldırılarak veya etrafının çevirilerek vatandas¸ların toplu olarak bir arada bulunmasına mu¨sade etmeyecek.
 
Biga İlçesi Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca tedbirler kapsamında, İlçe ve belde pazar yerlerine pazarcı esnafının HES(Hayat Eve Sığar) kodu sorgulaması ile alınması, Karabiga Beldesinde bulunan sahil bandında vatandas¸ların toplu halde bulunmalarına müsade edilmemesine, Alınan tedbirlerin belediyelerin anons vasıtaları ile vatandaşlara duyurulmasına karar verildi.
 
MEHMET ÖZDEŞ