Eğitim

BİGA’DA TAŞIMA İHALESİ YAPILDI

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2021-2022 eğitim öğretim yılında taşımalı eğitim kapsamında merkez ve köy okullarına öğrenci taşıma işi için ihale gerçekleştirdi.

 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Çanakkale İli Biga İlçesi Taşımalı Eğitim Kapsamındaki İlköğretim Öğrencilerinin Yerleşim Birimlerinden Taşıma Merkezi Okullara Taşınma İşi 9 kısıma bölünürken; 7 kısım SS. Yeni Marmara İşçi Öğrenci Personel Turizm Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi tarafından alınırken; 2 kısım ise SS 111 No’lu Biga Ova İşçi ve Öğrenci Taşıma Servis Kooperatifi tarafından kazanıldı.
 
İhalede bazı kısımlarda çok düşük fiyat verildiği için 3 günlük açıklama süresi dolduktan sonra, 10 günlük de itiraz süresi var. Herhangi bir itiraz olmazsa, ya da itirazlar olumsuz sonuçlanırsa sözleşme imzalanacak. Herhangi bir değişiklik olmazsa SS. Yeni Marmara İşçi Öğrenci Personel Turizm Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi 770 ilkokul öğrencisini, 761 ortaöğretim öğrencisini ve 116 özel eğitim öğrencisini taşıyacak. SS 111 No’lu Biga Ova İşçi ve Öğrenci Taşıma Servis Kooperatifi ise 216 ortaöğretim öğrencisini taşıyacak. 170 öğrencinin taşıma işi ise bu ihalede yaklaşık ihale bedelinin üzerinde teklifler geldiği için ihale edilemedi.
 
Cahit mavili