Sağlık

ENDOSKOPİ ÜNİTESİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

Biga Devlet Hastanesinde, bir süredir pasif halde olan endoskopi - kolonoskopi ünitesi yeniden faal hale getirilerek vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

 
 
Biga Devlet Hastanesinde Covid-19 pandemisi nedeniyle pasif durumda olan endoskopi - kolonoskopi ünitesi, tekrar aktif hale getirildi.
 
Biga Devlet Hastanesi bünyesinde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Uğur Doğru, “Hastanemizde endoskopi - kolonoskopi ünitesi hasta kabulüne başladı. Birimde gastroskopi işlemleri yapılacak olup, gastrit, reflü, ülser, bağırsak hastalıkları vb. hastalıkların tanı ve tedavisi yapılacaktır. Devlet hastanemize başvuran hastalardan endoskopi - kolonoskopi ihtiyacı olan hastaların mağdur olup başka hastanelere gitmelerine gerek olmasın diye endoskopi - kolonoskopi ünitesini tekrar aktif olarak kullanmaya başladık. Hastalarımız artık ilçe dışına çıkmadan, hastanemiz bünyesinde işlemlerini kolaylıkla yapabilecekler. Bu hizmet sadece ilçemiz değil, çevre ilçelerden gelen endoskopi - kolonoskopi işlemine ihtiyaç duyan hastalarımız içinde geçerlidir. Bu vesile ile polikliniğe başvuran hastalarımız gerek görülmesi durumunda endoskopi - kolonoskopi işlemlerini randevu alarak tanı ve tedavi işlemlerini yapabilecekler. Covid-19 pandemisi nedeniyle hizmete ara vermiş olan endoskopi kolonoskopi ünitemiz 20.08.2021 tarihinden itibaren hasta kabulüne başlamıştır.” diye konuştu.
 
CAHİT MAVİLİ