Gündem

Gestaş’tan kadınlar günü kutlaması

Çanakkale Boğaz hattında ve adalara ulaşım hizmeti sağlayan Gestaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Güney Marmara, Adalar ve Boğaz hatları dahil olmak üzere tüm iskelelerinde kadın yolculara karanfil takdim etti.

8 Mart sabahı gidecekleri yerlere ulaşmak için Gestaş feribotlarını kullanan bayan yolcular, hoş bir sürprizle karşılaştı. Gestaş personeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Güney Marmara, Adalar ve Boğaz hattı dahil olmak üzere tüm iskelelerde yolcuları ellerinde karanfillerle karşıladı. Üzerlerinde ‘Siz özelsiniz’ yazan karanfilleri bayan yolculara takdim eden ve ‘Kadınlar Gününüz Kutlu Olsun’ dileklerini ileten Gestaş personelinin bu jesti, yolculardan büyük takdir gördü. Kadın yolcular, bu önemli günde hatırlanmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Volkan Uslu’dan karanfilli karşılama
Bayan yolcuların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamasına Genel Müdür Volkan Uslu da dahil oldu. İlk olarak kurumdaki bayan çalışanlara karanfil takdim ederek kadınlar gününü kutlayan Uslu, daha sonra Çanakkale İskelesi’nde yolculara karanfil takdim ederek bu özel günde bayan yolcuları nazik bir şekilde karşıladı.
"Kadınlar her gün özeldir"
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir de açıklama yapan Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu, "Kadınlarımıza değer bir gün değil, aslında her gündür. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, sadece buna bir vesiledir. Kadınlarımız, yüce Rabbimiz tarafından annelik, şefkat, merhamet gibi güzide meziyetlerle donatılmış ve bizlere emanet edilmiştir. Kadın ve erkeğin toplumda mutlu ve huzurlu yaşaması için birbirlerinin yaradılışlarına saygı duymaları mühimdir. Kurtuluş mücadelesinde, tarihteki her zaferde Türk kadınının, Anadolu kadınının oynadığı rol bilinmektedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara seçme-seçilme hakkını vermesiyle kadınlarımız hak ettikleri değeri görmüşlerdir. Kadınların, eğitim, siyaset, sağlık ve toplumun her alanında daha özgür ve daha aktif olarak yer alması; ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırması temennilerimizin başında gelmektedir. Her şeyden önce kadınların maruz kaldığı şiddet sorununun ortadan kaldırılması, toplumun her kesiminin öncelikli görevi olmalıdır. Türk kadınının daha özgür, daha güçlü, daha cesur olduğu bir Türkiye dileğiyle; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.