Gündem

Kültür Bakanlığı’ndan Troia Yılı Videosu (VİDEO)

2018 Troia Yılı sebebiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yurtdışı tanıtımlarında kullanılmak üzere video hazırlandı.

Kent merkezinde kordondan başlayan görüntülerle başlayan video daha sonra Troia Antik Kenti’nde devam ediyor. Troia ve Çanakkale’nin simgesi olan tahta attan muhteşem enstantanelerin yer verildiği görüntülerde çok sayıda ziyaretçi de görülüyor. Sunucu tarafından Troia hakkında bilgiler verilen video yine kent merkezinde bu kez kordondaki tahta at görüntüleriyle son buluyor.  
Kentin önemli turizmcilerinden Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Genel Sekreteri Armağan Aydeğer, videoya ilişkin düşüncelerini şöyle dile getirdi; “Kültür ve Turizm Bakanlığımız 2018 Troia Yılı ile ilgili yurtdışı tanıtımlara çok başarılı bir video ile başladı. Çanakkale Valiliğimiz koordinasyonunda 2018 Troia Yılı çalışmaları alt ve üst yapı, uluslararası etkinlikler, tanıtım ve iletişim çalışmaları ile tüm hızıyla devam ediyor. 2018 Troia Çanakkale'mizin rüzgarı, Türkiye'mizin çok kıymetli bir değeri olması dileğiyle.”