1 Ekim Dünya Günü nedeni ile 28 Eylül 2017 Perşembe günü Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan ve merkez katılımcıları katılım gösterdi. Şarkılar ve oyunlar ile başlayan etkinlikte konuşan Başkan Gökhan, Merkez katılımcılarının 1 Ekim Yaşlılar Günü kutladı. Etkinlikte konuşan Başkan Gökhan; “Sizlerle beraber olmaktan her zaman mutluyuz. Sizleri burada sağlıklı ve mutlu görmek bizim için önemli. Ben bu güne 1 Ekim Kıdemli İnsanlar Günü diyorum. Burada yaşlı yok. Yaşlılık izafi bir kavram. Herkesin bir yaşı var. O nedenle ben sizleri kıdemli, tecrübeli, Altın Yıllarını yaşayanlar olarak nitelendiriyorum. Yaşlılar bir kenarda oturur, hiçbir şey yapmaz gibi bir algı var. Biz bu algıyı sizin sayenizde burada yıktık” dedi.

Altın Yıllar Yaşam Merkezinin kıdemli kentlilerin kendilerine zaman ayırabilmeleri amacı ile kurulduğunu ifade eden Başkan Gökhan; “Burada yaşlı yok. Emekli olmuş, çocuklarını büyütmüş, evlendirmiş, torun sahibi olmuş, ama yaş almış, belli bir yere gelmiş insanların artık kendilerine zaman ayırması gerektiğini düşünerek ve tecrübelerini aktarmaları gerektiğini düşünerek böyle bir merkez kurduk. Her insanın bir becerisi vardır. İlla bir meslek sahibi olması gerekmez. Üstünüzde yılların tecrübesi var. Yılların getirdiği birikimleriniz var. Bunları evde tek başınıza oturup, hayata geçirme şansınız yok. Burada bilgiyi ve beceriyi paylaşarak zenginleşiyoruz. Çok güzel eserler çıkarıyorsunuz, sergiler açıyorsunuz. Bizler de sene sonunda geliyoruz ve onları görüyoruz” dedi.

Katılımcılara merkezin büyütüleceği müjdesini veren Başkan Gökhan; “Burası her geçen yıl yoğunlaşıyor. Burayı duyanlar, bilenler geliyor ve taleplerde bulunuyor. Tabi bu nedenle de sıkışıyoruz. Yeni atölyelere ihtiyacımız var. Yukarıda yatakhanemiz var, ama onu kullanamıyoruz. Onun için yatakhaneleri atölyeye çevirmeyi düşünüyoruz. Artı, binanın yanına da bir ek bina yapma projemiz var. Böylelikle daha da rahat edeceğiz. Ben bu durumdan memnunum. Siz çoğalın, ben de buraya daha çok bina yaparım. Yeter ki siz çoğalın” dedi.

Merkezin kıdemli hemşerilerin moral ve motivasyonunu yükselttiğini belirten Başkan Gökhan; “Buradaki moral ve motivasyon sizlerin ömrünü de uzatıyor. Biz burada sizleri hem sosyalleştiriyoruz, hem bir nebze de olsa dışarıdaki dertlerden sizleri uzaklaştırıyoruz. Bu nedenle bu merkezi önemsiyorum. Ne kadar çok Çanakkale’nin kıdemli hemşerilerine fırsat yaratırsak, o kadar iyi olacaktır. Eğer talep varsa ilave bina gibi yatırımları yapacağız. Çünkü ben buraya daha çok insanın gelmesini istiyorum” dedi.

Belediye hizmetlerinin lütuf olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gökhan; “Türkiye’de maalesef demokrasi çok fazla içselleştirilemediği için bazı konuları kavrayamıyoruz. Burada yapılan hizmet, size bir lütuf değil. Bu hep öyle algılanıyor. Başkanım teşekkür ederiz deniyor. Bu bir lütuf değildir. Bunu ben kendi cebimden yapmadım. Sizlerin paraları ile yaptım. Sizin verdiğiniz kaynaklar ile yaptım. Siz bana yetki verdiniz, beni Başkan yaptınız, ben de sizin adınıza organizasyonunu yapıyorum. Çocuklar için de kreş yaptık. Çünkü herkesin kent yaşamına bir katkısı var” dedi.


Seçimle gelerek kamu kaynaklarını kullanan herkesin hesap vermesi gerektiğini ifade eden Başkan Gökhan; “Ben sizlerin oyları ile seçiliyorum. Ben buraya atama ile gelmiyorum. Aday oluyorum, bana yetki verin, sizin kaynaklarınızı, size ait olan parayı, sizin adınıza ve lehinize kullanmak istiyorum, bana yetki verin diyorum. Siz de oy veriyorsunuz ve en çok oy alan da Başkan oluyor. Burada şunu öğrenmemiz lazım, seçilen herkes, Başkan, Muhtar, Başbakan, Bakan halkına hesap vermek zorundadır. Siz bana oy verin, ben yaparım, siz bana karışmayın olmaz. Yapacaksın ve hesap vereceksin. Ben sizlere hesap vermek zorundayım. Bunu da her seçilmişten istemek hakkınız. Seçimle gelen, kamu kaynağı kullanan herkes hesap vermek zorundadır. Bunun başardığımız noktada Türkiye’de çok şey düzelecektir. Ben yaptım oldu yok. Biz yaptık demeliyiz. Bunun içselleştirmemiz lazım. Kamu kaynakları hepimize aittir. Nasıl kullanıldığını ve nasıl çarçur edildiğini biliyoruz. Sonuç ne oldu? Zamlar geldi, vergiler arttı. Ben sizin karşınıza geldiğimde hesap vermeliyim. Siz de hesap ver demelisiniz, demeliyiz” dedi.

Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nin kente mutluluk yaydığını belirten Başkan Gökhan; “Bir kentin mutluluğu, o kentte yaşayan insanların mutluluğu ile orantılıdır. Yoksa ben mutlu olmuşum, siz olmamışsınız, ne faydası var. Buradan kente mutluluk yayılıyor. Buradan evinize gidiyorsunuz, çoluğunuza çocuğunuza, akrabanıza, komşularınıza mutluluğunuzu aktarıyorsunuz. Derdinizi burada bırakıyorsunuz ve insanlara mutluluğunuzu aktarıyorsunuz. Bu bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

Türkiye’de gençlere fırsat tanınmadığı ve eğitim verilemediğinin de altını çizen Başkan Gökhan; “Memleketimizin gençleri çok önemli. Hepimizin çocuğu, torunları var. Ama maalesef gençlerimizi yeteri kadar iyi kullanamıyoruz ve onları iyi yetiştiremiyoruz. Eğitim konusunda sıkıntılarımız var. Halbuki Türk genci başarılı, kafası çalışan, beceriklidir. Onlar sizlerin çocukları ve sizler de öylesiniz. Sizler Mustafa Kemal’in, bu ülkenin insanlarısınız” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün her zaman ülkenin mutluluğu ve refahı için mücadele ettiğini vurgulayan Başkan Gökhan; “Mustafa Kemal, insanı insan gibi gören, ülkesinin birliği için canını ortaya koyan, insanların mutluluğu için çalışmış, yatırımlar yapmış, bu konuda hedef koymuş bir kişi. Kadınlar ile ilgili yaptıkları belli, tarım, bilim ile ilgili yaptıkları belli. Bunların hepsini biliyoruz. O insanlar ile bu günlere geldik. Gençler de arkadan geleceklerdir, ama fırsat vermemiz şart. Gençlerimize fırsat vermiyoruz ve eğitemiyoruz. Bir eğitim sezonu başlamışken düzen değişebilir mi? Böyle bir şey olamaz. Bu noktada inancım tam. Bu ülkenin insanı hangi yaşta olursa olsun, elinde sonunda doğru yolda buluşacaktır” dedi.
Başkan Gökhan konuşmasının ardından merkez katılımcılarının talep ve sorunlarını dinlerken, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeni ile düzenlenen etkinlik hep bir ağızdan İzmit Marşı’nın söylenmesinin ardından şarkılar ve oyunlar ile devam etti.


Kaynak: Haber Merkezi