Küresel Denge Derneği’nin Paris İklim Anlaşması’nın yürürlüğe girdiği Kasım 2016’da başlattığı “Türkiye’de İklim Değişikliği Mücadelesinde Kayıp Bileşen: Kadın” başlıklı proje, düzenledi. Bu proje ile ülke genelinde toplantılar düzenlenerek kadınların iklime etki rolünü artırmaya çalışıyor.
 Kasım 2016’da yürürlüğe giren Paris İklim Anlaşması ile birlikte iklim değişikliğinin toplumsal cinsiyet etmenleriyle olan bağı açıkça kabul edildi. Bu bağın kurulması ile harekete geçen Küresel Denge Derneği, “Türkiye’de İklim Değişikliği Mücadelesinde Kayıp Bileşen: Kadın”  projesi düzenleyerek, ülke genelinde toplantılar düzenliyor. Bu toplantıların kapsamında Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şubesi ile ortaklaşa bir toplantıyı da Çanakkale'de düzenlediler.  Çanak Otelde düzenlenen toplantıya Küresel Denge Derneği Başkanı Dr. Nuran Talu, Türk Kadınlar Birliği Çanakkale Şube Başkanı Meral Ulucan, Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci, konuşmacılar, katılımcılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımın yoğun olduğu toplantıda konuşmacılar kadın ve iklim üzerine konyuşmalar gerçekleştirdiler.
 
 Toplantının Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Av. Sema Kendirci, kadınlar birleşirse yapamayacağı şey yoktur diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü  "Biz Kadınlar olarak, anladım ki bu meseleyi bilmiyormuşuz.  Bu proje bana geldiğinde, evet dünyanın sonu geldi dedim ama kadınlarımız bu işe sahip çıkarlarsa ve bu işe dğr demenin bir noktasını bulduğumuzda dünyayı değiştirebiliriz.  Biz hiçbirşey bilmediğimiz gibi eğitlik mücadelesini verirken, bunda de henüz başarılı bir yol alamadığımız için yani bu ülkede henüz kadın erkek eşitliğini sağlayamadığımız için beş kat daha fazla zarar görenlerin kadınlar olduğunu gördük. Şimdi Çanakkale'deyiz bu proje kapsamında Türkiye'nin her tarafına gideceğiz. Biz kadınlar örgütlendiğimizde yapamayacağımız hiçbir şey yok" dedi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi