ÇOMÜ Biga Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen Oryantasyon Eğitim sonrası konuyla alakalı olarak yapılan açıklamada, “Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Bahaddin Zayim tarafından 13 örgün ve 7 ikinci öğretim öğrencilerine konferans salonunda üç oturum halinde verilen eğitime, öğrenci işleri sorumlusu Selahattin Sandık ve muhasebe birimi sorumlusu Sevcan Aydın hazır bulunmuşlardır.
 
Temel amacı; öğrencilerin yeterince bilgilendirilerek okulda genel işlerliğin sağlanması ve olası öğrenci kaynaklı sorunların engellenerek başarının arttırılması olan eğitimde; ÇOMÜ, Biga Meslek Yüksekokulu, web sayfasının kullanımı,  öğrenci bilgi sistemi (ÖBS), ders geçme sistemi, kayıt yenileme, sınavlar, staj işlemleri, yatay-dikey geçişler, teknik gezi, sosyal- kültürel aktiviteler, disiplin yönetmeliği vb. konular anlatılmıştır.
 
295 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen oryantasyon eğitimleri, öğrencilerin sordukları soruların Öğr. Gör. Bahaddin Zayim ve yetkililer tarafından cevaplandırılması ile sona erdi. Öğrencilerimiz verilen oryantasyon eğitiminin sunumuna, Meslek Yüksekokulumuz web sitesinin http://bigamyo.comu.edu.tr/ogrenci/oryantasyon.html linkinden ulaşabilirler” ifadelerine yer verildi.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi