Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), 2017 Yılı Teknik Destek Programı 4. Döneminde başarılı bulunan Teknik Destek Projelerinden Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “STEM Eğitici Eğitimi” isimli proje için imza töreni gerçekleştirdi.
 
GMKA hizmet binasında gerçekleştirilen imza törenine Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN, proje koordinatörleri ve Program Yönetim Birimi Başkanı Abdullah GÜÇ katıldı.
 
Projenin kabul görmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilen, bundan sonra da Teknik Destek için projeler üreteceklerini dile getirdi. Hayırlı olsun temennilerinin ardından fotoğraf çekimi sonrası tören sona erdi.
 
STEM Eğitiminin Hedefi; Üretim, Buluş Yapma, Bilgi ve Beceri Kazandırma
 
Başarılı bulunan Teknik Destek projesi STEM Eğitici Eğitimi; teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlayan, öğrencilerin fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri bir bütünün parçaları olarak görmelerini sağlayan dünyada birçok ülkenin öğretim programlarına dahil ettiği bir eğitim yaklaşımı olma özelliğini taşıyor. STEM eğitiminin hedefi; üretim, buluş yapma, bilgi ve beceri kazandırma. STEM eğitimi almış bireylerin, iş dünyasına girdiklerinde de bu becerileri sayesinde iş hayatının istediği niteliklere kolayca uyum sağlayabilmesi ve ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı vermesi bekleniyor.
 
STEM Eğitimi dünyada okul öncesi eğitimden yükseköğretime kadar tüm eğitim sürecini kapsayan disiplinler arası bir yaklaşım olarak kabul ediliyor. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik Eğitim Raporunda belirtilen bilgiler STEM eğitiminin çağımız eğitiminde ne derece önemli olduğunu özetliyor. STEM Eğitici Eğitimini alacak kurumda görev yapan 20 öğretmen 5 iş günü ve günde 7 saat olmak üzere toplamda 35 saatlik bir eğitim alacak. İlk 2 günü teorik bilgiler, daha sonraki 3 gün ise uygulamalı eğitim şeklinde gerçekleştirilecek olan eğitim sonunda katılımcı öğretmenlere STEM Eğitici Eğitimi sertifikası verilecek.
 


Kaynak: Haber Merkezi