Biga Belediyesi’nin bu yıl düzenlediği Kitap Festivali, tüm hızıyla sürüyor. 22 Şubat’ta kapılarını açan organizasyonda 24 yayınevi, 28 yazar yer alırken, her gün farklı yazarlar Atatürk Kültür Merkezinde Bigalı kitapseverlerle bir araya geliyor.
 
TONGAR’A YOĞUN İLGİ
1 Mart’a kadar devam edecek olan Kitap Festivali kapsamında Çarşamba günü festival alanında Hatice Kübra Tongar hayranlarıyla buluştu. Tongar, festival alanındaki imza programı sonrası akşam 19.30’da da Atatürk Kültür Merkezinde söyleşi programı ile ilçe halkının karşısına çıktı. Hatice Kübra Tongar’ın söyleşisine ilgi yoğun oldu. Tongar, konuşmasında çocuklara şiddet uygulanmaması konusuna vurgu yaparak “Şiddet türü ne olursa olsun, nihayeti, sonucu aynı oluyor. İnsanın fıtratını, yaratılışını bozuyor. En başta ailede başlayan bu bozulma daha sonra toplumsal bozulmalara, içimizi acıtan sonuçlara sebep oluyor” dedi.
 
KİTAP FUARI 1 MART’A KADAR TÜM HIZIYLA SÜRECEK
Söyleşi sonunda Belediye Başkan Bülent Erdoğan da sahneye davet edildi. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Erdoğan, “Hatice Kübra Tongar hocamıza çok teşekkür ediyorum. Umarım sizler de bu söyleşiden güzel kazanımlar elde etmişsinizdir. Kendi adıma konuşmak gerekirse bir baba olarak gerçekten dikkat etmemiz gereken şeylerin çok olduğunu görmüş olduk. İnşallah hepimiz geleceğe çok güzel, bizleri daha ileri noktalara taşıyacak çocuklar yetiştiririz. Katılımınız için sizlere de çok teşekkür ediyorum. Kitap Festivalimiz 1 Mart’a kadar tüm hızıyla devam edecek” ifadelerinde bulundu.
 
Tongar’a ilgi yoğun olurken, imza ve söyleşi programlarında yazar yüzlerce hayranının kitabını imzalayıp fotoğraf çekindi. Program sonunda Başkan Bülent Erdoğan ve eşi Feride Erdoğan yazara çiçek ve plaket takdim etti.
 
YASEMİN ÖZDEŞ
 
 


Kaynak: Biganın Sesi