Geçtiğimiz yıl başlayan çalışmalarda sona gelindi ve Gümüşçay doğalgaza kavuştu. Düzenlenen törenle evlere ilk gaz verilirken, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, destek olan siyasilere teşekkür ederek iç hatların tamamlandığını söyledi.
 
Pastırmacı, “Karabiga Belediye Başkanımız Ahmet ELBİ, AKSA Doğalgaz yetkilileri, Belediyemiz Meclis Üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi Belde teşkilatımız, Muhtarlarımız, Belediye Personelimiz ve halkımızın katılımıyla Beldemiz sakinlerinden Kamil AKAR’ ın evine gittik. Doğalgaz vanasını çevirerek ilk gazı verdik ve ilk ocağı yaktık. Yakılan ilk ocakta çay demledik ve hep beraber çay içtik. Kısıtlı imkânlarımızla yıllarca çok uğraşarak ve büyük mücadele vererek doğalgazı Beldemize getirmeyi başardık ve dağıtımı yapılarak, bugün ilk ocağı ateşledik. Doğalgazın gelmesinde büyük emekleri olan, Grup Başkanvekilimiz Bülent TURAN’ a, vekilimiz Jülide İSKENDEROĞLU’ na ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
 
Doğalgaza kavuşan Gümüşçaylı vatandaşlar doğalgaza kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.
 
Konuşmaların ardından hayırlı olsun dileklerini ileten AKSA yetkilileri, Doğalgaz Açma Sözleşmesi imzalayarak ev sahibine teslim etti.
 
YASEMİN ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi