Biga’da hava sıcaklıklarının arttığı son günlerde buğday ve arpa başta olmak üzere tarlalarda sigara izmariti kaynaklı yangın çıkması nedeniyle Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün açıklamada bulundu. Herhangi bir felakete sebep olup, çiftçinin emeğinin heba olmaması için tüm vatandaşları duyarlı olmaları konusunda uyaran Ergün, sigara izmaritlerinin çevreye atılmaması gerektiğini vurguladı.
 
Ergün, "Bilinçsiz bir şekilde atılan sigara izmariti nedeniyle yangınlar çıkıyor. Sebebi ne olursa olsun, yangınlar konusunda daha dikkatli olmalıyız. Bir taraftan üreticinin bir yıllık emeği kül olup gidiyor, diğer taraftan milli ekonomimiz zarar görüyor. Bunların yanında o tarlalarda bulunan milyonlarca canlı yanarak kül oluyor. Tüm vatandaşlarımızın yangınlar konusunda daha hassas olmalarını istiyoruz" dedi.
 
Ergün, çıkan yangınlara müdahale konusunda ilçe belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesinin de çok önemli olduğunu belirterek, yangını kısa sürede kontrol altına almanın tonlarca ürünün yanmasının önüne geçilebileceğini kaydetti.
 
cahit mavili
 


Kaynak: Biganın Sesi