2020-2021 eğitim öğretim yılı sona erdi. Öğrenciler karnelerini alarak yaz tatiline başladı. Biga Kaymakamı Mustafa CAN, eşi Elvan EKER CAN hanımefendi ile birlikte Cumhuriyet İlk-Ortaokulunda öğrencilere karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldu.
 
Kaymakam Can, eşi Elvan EKER CAN sınıflara girip, karne dağıtarak, öğrencileri tebrik etti. Kaymakm Can, kızı Yağmur Meyra’ya karnesini kendisi verirken eşi Elvan EKER CAN, tüm çocukların karne sevincine ortak oldu.
 
“BOL BOL KİTAP OKUYUN”
Öğrencilere karne dağıtan Kaymakam Can, notları düşük olan öğrencilere üzülmemeleri tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerden yaz tatili boyunca bol bol kitap okumalarını isteyen Kaymakam Mustafa Can, “Koca bir dönemi geride bıraktınız, artık sıra tatile geldi. Tatilinizi boş oturarak geçirmeyin. Kültürel anlamda kendinizi yetiştirin. Fırsat buldukça kitap okuyun, kitap okumayı bir alışkanlık haline getirin, yaşamınız boyunca size çok faydası olacaktır. İnsan birçok hata yapabilir. Önemli olan o hatalardan ders çıkarmaktır. Kaliteli zaman geçirin, oyun oynayın, kitap okuyun ama belli aralıklarla ders çalışın.” dedi.
MEHMET ÖZDEŞ
 
 
 


Kaynak: Biganın Sesi