Proje kapsamında Belçika, Türkiye, İspanya, Estonya, Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan ve Slovenya’dan gelen 14 öğretmen ile Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu Müdürü Recep Topal ve İngilizce Öğretmeni İbrahim Dönmez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydoğan Aytekin’i makamında ziyaret etti.
 
Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu'nda yürütülmekte olan ''Covid-19 Digital School Accelerator'' (Pandemi sürecinde eğitimin dijitalleşmesi ve uzaktan eğitim yöntemleri) adlı Erasmus+ projesi çalışmaları için Biga'ya gelen 7 farklı ülkeden 14 öğretmen, proje ortaklarından Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulunun konuğu oldu.
 
Proje süreci ve bu proje ortaklığının ayrıntılarının konuşulduğu ziyarette İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aydoğan Aytekin, “Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 24 aylık proje Belçika, Türkiye, İspanya, Estonya, Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan ve Slovenya ortaklığında yürütülmektedir. Pandemi sürecinde eğitimin dijitalleşmesi ve uzaktan eğitim yöntemleri temalı projenin Türkiye koordinatörlüğü Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu Müdürü Recep Topal ve İngilizce Öğretmeni İbrahim Dönmez tarafından yapılmaktadır. Proje süresince Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu'ndan ortaklık yapılan 7 Avrupa ülkesine de eğitim ziyaretleri düzenlenecek, bu ziyaretlere Diyarbakırlı Ekrem Ergün ilkokulundan toplam 16 öğretmen ve 32 öğrenci katılacaktır.”dedi.
 
Öğretmenler proje konusunda karşılıklı paylaşımlarda bulunmak, ülkenin tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görmek, ülkenin eğitim ortamlarını tanımak amacıyla 5 gün süreyle proje toplantıları, okul etkinlikleri ve kültürel ziyaretlerde bulunacaklar.
 
CAHİT MAVİLİ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kaynak: Biganın Sesi