Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hayvancılık desteklemeleri kapsamında Anaç Koyun ve Keçi Desteklemesi çalışmalarında anaç koyunlar tespit ediliyor, üreticiye destek geliyor.
 
Sağlıklı ve kaliteli bir üretimin temel taşlarından olan anaç hayvanların tespit edilip, üreticilerin desteklemelerden faydalanabilmesi için Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı birimi personelleri saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Desteklemelerden faydalanmak isteyen üreticilerin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla yaptığı başvuruları değerlendiren İlçe Müdürlüğü ekipleri işletmelerde küpe bazlı tespit çalışmalarını sürdürüyor.
 
Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar kapsamında yapılan bu kontroller ve tespitler sonucunda destekleme almaya hak kazanan yetiştiriciler, hayvan başına, anaç koyunlara destek alabilecek.
 
Yapılan tespit çalışmaları ile yetiştiricilerin sorunları yerinde dinleniyor, hayvan sağlık taraması yapılıyor, küpesi olmayan hayvanlar küpeleniyor, işletme bilgileri TÜRKVET Bilgi Sistemine kaydediliyor.
 
Bakanlığın destekleri sayesinde küçükbaş hayvancılık sektörü için yapılan çalışmalar üreticilerde de memnuniyet oluşturuyor.
 
YASEMİN ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi