Dişbudak Köyü Kamyon Otoparkı'na Lapseki'nin Çardak Belediyesi'ne ait bir araç tarafından sokak köpeklerinin bırakıldığı iddia edildi. Kameraya yansıyan görüntülere göre sokak köpeklerinin Lapseki'ye bağlı Dişbudak Köyü'nde bırakıldıkları görülüyor. BİSHAK'tan tepki gecikmedi.
 
Dişbudak Köyü Kamyon Otoparkı'na Lapseki'nin Çardak Belediyesi'ne ait bir araç tarafından sokak köpeklerinin bırakıldığı iddia edildi. Kameraya yansıyan görüntülere göre sokak köpeklerinin Lapseki'ye bağlı Dişbudak Köyü'nde bırakıldıkları görülüyor.
 
Biga Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı İsmail Hakkı Özarı yaptığı açıklamada; "Sokak hayvanları da birer candır. Bizler sokak hayvanlarına bakışımızla insanlığa bakışımızı ayrı tutamayız. Sokak hayvanların korunmasıyla ve yaşam alanlarında sağlıklı bir şekilde kalabilmeleriyle ilgili çalışıyoruz. Ancak belediyelerin çözüm yerine sorun üretmeleri bizleri çok üzüyor. Vatandaşlar kadar sokaktaki canlıların da yaşam alanlarına saygı duyması gereken yerel yönetimler, görevlerini maalesef yapmıyorlar. Bizler bu yaşanan durumun takipçisi olacağız ve gerekli yerlere şikayet edeceğiz" dedi.
 
Mehmet özdeş
 
 


Kaynak: Biganın Sesi