İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Türkiye'de 81 ilde eş zamanlı okullarda deprem tatbikatı yapıldı. Biga’da Tevfik Emin Başarır ilkokulu’nda gerçekleştirilen tatbikat ise heyecanlı dakikaların yaşanmasına sahne oldu. Öğrenciler ilk olarak verilen deprem uyarısıyla masaların yanlarına, öğretmenleriyle birlikte kapanırken, sonrasında ise okuldan tahliye edildiler. Tatbikata katılan Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, depremi önlemenin mümkün olmadığını ancak sonuçlarını azaltabilecek önlemlerin alınabileceğini ifade etti.
 
'KAYIPLARI AZALTMAK MÜMKÜN'
 
Tatbikat sonrası konuşan Kaymakam Dolu, doğal afetler öncesi alınabilecek önlemlerin önemine dikkat çekti. Dolu, "Depremler önleyemeyeceğiz tabii afetlerden ancak depremi önleyemediğimiz ne kadar gerçekse, alabileceğimiz tedbirlerin varlığı da bir başka gerçektir. Depreme karşı hazırlıklı olduğumuz zaman can kayıplarımızı azaltmamız mümkündür, yaralanmaları, sakat kalmaları azaltmamız mümkündür, maddi kayıpları azaltmamız da mümkündür" dedi.
 
'TATBİKATLARA DEVAM EDECEĞİZ'
 
Kendilerinin de ara ara kurumlar arası tatbikatları yaptıklarını kaydeden Kaymakam Dolu "Bugün okulda öğrencilerimizle beraber bir deprem tatbikatı yaptık. Burada bütün öğrencilerimiz bir deprem anında nasıl hareket etmelerine ilişkin davranış konularını, uygulamalı olarak öğrenmiş oldular. aynı şekilde Türkiye'nin 1000 ilçesi ve 81 ilinde aynı anda bu tatbikat yapılıyor. Ara ara, tüm kamu kurumlarımızla, aynı şekilde afetlerle ilgili bizlere destek veren sivil toplum kuruluşlarıyla beraber bu tatbikatları yapmaya devam edeceğiz ki deprem anında insanlarımızı bilinçlendirmiş olalım ve can kayıplarımızı, yaralanmaları azaltmış olalım" diye konuştu.
 
YASEMİN ÖZDEŞ
 
 


Kaynak: Biganın Sesi