Sizler de Türk Kızılay'ına kan bağışı yaparak umut olun, hayat kurtarın. Vereceğiniz bir ünite kan üç kişinin hayatını kurtarabilir.
 
İçinde bulunduğumuz salgın koşulları dolayısıyla geçmiş yıllardaki bağış sayıları düşen Kızılay hastalara umut olabilmek için tüm vatandaşları kan bağışı yapmaya davet ediyor. Kızılay Biga Şubesi Başkanı Erdoğan Başer, yetişkin bir erkeğin yılda 4 kez kadının ise 3 kez kan verebileceğini bunun yanında Covid-19 geçirenlerin bir ay sonra, aşı olanların ise yedi gün sonra kan verebileceğini belirterek vatandaşlardan kan bağışı beklediklerini kaydetti.
 
Başer, “Kızılay kan bağış tırı 27-28-29 Mart günlerinde saat 11:00-18:00 arası Biga Belediye Meydanı'nda kan vermek isteyenleri bekliyor. Tüm halkımızı kan vermeye davet ediyoruz. Kan tırımız 30-31 Mart tarihlerinde saat 11:00-18:00 arası Çan'da hizmet verecektir. Kan, acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Kaynağı sadece insan olan bir ihtiyaçtır. Halkımızı üç ayda bir kan bağışı yapmaya ve bunu bir alışkanlık haline getirmeye davet ediyoruz.” Dedi.
 
YASEMİN ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi