Kafileyi Eceabat' ta Biga Kent Konseyi Eko Turizm grup Başkanı Ergün Erkap karşıladı ve 2 gün Çanakkale'de eşlik ve rehberlik  etti, gezi programında Çanakkale'de şehitlik ve savaş alanları  ve Camiler ziyaret edildi.
Gezi ve incelemelerin  diğer durağında Biga ziyareti yer aldı. Biga'da kafileyi Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimi , Kalafat Köyü Muhtarı Hasan Yavuz, Biga Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Sıtkı Yağan karşıladı.
Bosna'dan gelen kafile Biga Kalafat Köyü'nü, Srebrenista anıtını ziyaret edip saygı duruşunda bulunup dualar ettiler daha sonra Kalafat köy camiini ziyaret eden heyet Kalafat köy muhtarı, Biga Bosna Hersek Derneği yönetimi, Biga Kent Konseyinden Ergün Erkap, köy imamı ve köy halkıyla görüşüp daha sonra Bosna Ulusal kanallarında yayınlanmak üzere çekim ve röportajlar yaptılar.
Bosna'dan gelen Heyet bu ziyaretlerin son derece faydalı geçtiğini ifade edip kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür ettiler ve önümüzdeki yıl Bosna'da yapılacak Srebrenista ve Ayvazdede anma programlarında Bosna'ya davet ettiler.
Bahar Karakurt