Çanakkale Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız, 2013 yılında yapılan inceleme neticesinde, 86 konutun tamamına ‘depreme dayanıksız’ raporu verilen ve Çanakkale Merkez’de bulunan Sosyal Konutların kentsel dönüşüm projesi için çözümün TOKİ olduğunu işaret etti. Yıldız,
 
Çanakkale Belediyesi’nin ‘Sosyal Konut Bölgesi’ ilan ettiği alanda, vatandaşların kurduğu kooperatifler, 1972’de başlayan inşaatlar, son blokların eklenmesiyle beraber 1990 yılında tamamlandı. Günümüzde Sosyal Konutlar Bölgesi’nde bulunan, 86 konutun 5 katı olmakla birlikte, yaklaşık olarak 3 bin kişi yaşıyor. Belediye uzmanlarının 2013 yılında yaptığı inceleme neticesinde söz konusu konutlar için ‘depreme dayanıksız’ raporu düzenlenmişti. O günden bu yana kentsel dönüşüm yapılması beklenen Sosyal Konutlardaki sorun çözüme ulaşmayı bekliyor.
 
Sosyal konutların kentsel dönüşüm projesinin ancak TOKİ tarafından üstlenebileceğini belirten Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız, “Hep söylüyorum Çanakkale Merkez’de kentsel dönüşüm şart. Bu görüşümüzü de sık sık dile getiriyoruz. Çanakkale’nin eski bir yapısı var. O yapının kesinlikle değişmesi lazım. Ama bazen treni kaçırıyoruz ve sonradan da o trene yetişemiyoruz. Bu durumun kaynağı günümüzdeki ekonomik şartlar. Ekonomik şartlardan dolayı, kentsel dönüşüme girecek yerlerde bina sahibi olan vatandaşların ödeme gücünün her geçen gün düşmesi, kentsel dönüşüm masraflarını karşılanamayacağı korkusu girilmiyor. Müteahhitler zarar etmek için projeye girmezler haklı olarak. Berber zarar etmek için dükkân açmaz. Kentsel dönüşüm projelerinde müteahhit işe girecek, parasını riske atacak ve daha bir sürü de risk üstlenecek. Müteahhidin bu riskleri alması için ya yerel yönetimlerin ya da ilgili bakanlığın kentsel dönüşüm için uygun şartları oluşturması lazım” dedi.
 
Sosyal Konutların Çanakkale’de uzun zamandır konuşulduğunu fakat bir türlü sonuca ulaşılmadığına dikkat çeken Başkan Yıldız,” Sosyal Konutlar dendiğinde hemen akıllara sosyal devlet geliyor. Sosyal devlette ne vardır. TOKİ, sosyal konut yapmak zorundadır. Ben Çanakkale Müteahhitler Birliği başkanlığına seçildiğimin ertesi günü yaptığım açıklamada, ‘Sosyal Konutlardaki kentsel dönüşümü ancak TOKİ çözebilir’ demiştim. Çünkü Sosyal Konutlar’da kentsel dönüşüme girecek ciddi bir alan var. Ayrıca ilk kentsel dönüşüm projesinde 13. kat olan proje daha sonra 8 kata düşürüldü. Sosyal Konutlar kentsel dönüşümünde herkes kendi yerinde olacak ve  3 kat müteahhide kalacak. Bir müteahhit, yüzde 60’ı kat sahiplerine verirse o inşaatı zarar etmeden tamamlama şansı yok. Akıl var, mantık var. Bir de sosyal konutlarda bir dairenin sahibi ile muhatap olmuyorsunuz” diye konuştu.
 
Bahsi geçen konuyu Çanakkale Belediyesi’nin ilgili birimleri ile çözüme yönelik olacak şekilde konuştuklarını ifade den Yıldız, “Görüşmede,  ‘Sosyal Konutlar’daki kentsel dönüşüm, tek elde toplanır ve tek elde tamamlanırsa biz de taşın altına elimizi koyarız’ dedik. Sosyal konutlarda 10 daire bulunan bir apartman, miras olaylarından dolayı 20-30 hisseli olmuş. Kentsel dönüşüme başlamanız için 20-30 kişiyi bir araya getirmelisiniz.  20-30 kişi ile konuşacaksınız, ondan sonra iş yapacaksınız burada bürokrasiyi işleri yürütebilmek, bu şartlarda gerçekten çok çok zor. Hem parasal hem de zamansal olarak baktığımızda Sosyal konutlarda kentsel dönüşüm yapmak çok zor. Sosyal konutların, kentsel dönüşümünde tek çözüm TOKİ’dir. TOKİ lüks villalar rezidanslar yapacağına, Çanakkale’ye gelecek ve Sosyal Konutlar’ın kentsel dönüşüm sorununu çözecek” şeklinde konuştu.
 
Haber Merkezi