Biga Sakarya İlkokulu öğretmenlerinden Nihal Salih'in kuruculuğunu yaptığı Ulusal Kalite Etiketi alan "Keyifli Matematik" projesi örnek projeler arasında yer alarak Matematik Seferberliği sayfasında İlham veren projeler arasında yer aldı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Matematik Seferberliği kapsamında hayata geçirerek Çanakkale’de gerçekleştirilen Keyifli Matematik projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sayfasında ilham veren projeler arasında yer aldı. Kuruculuğunu Biga Sakarya İlkokulu Öğretmeni Nihal Salih ve İstanbul Silivri Oğuz Aral İlkokulu Mine Akova tarafından gerçekleştirilen proje, Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Matematik Seferberliği kapsamında hayata geçirdiği Keyifli Matematik projesi, MEB’in sayfasında ilham veren projeler arasında yer aldı.
10 ortak ile yürütülen projede, 2. sınıf matematik müfredatının oyunlar ve Web 2.0 araçlarıyla eğlenceli bir şekilde işlenmesi, problem çözme, akıl yürütme, eleştirel düşünme ve yaratıcılık özellikleri ön plana çıkarılarak matematik dersine karşı öğrencilerin ilgisinin artırılması amaçlandı.Proje sonunda tüm etkinliklerin kapsandığı ortak bir hikâye yazılmış ve öğrencilerin yaptıkları resimler de eklenerek hikâye Web 2.0 aracıyla kitap hâline getirildi.

Bahar Karakurt