Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), küçükbaş ve büyükbaş hayvan besici ve yetiştiriciliğine yönelik ucuz arpa satışına başladı. TMO’dan ucuz arpa almak isteyen yetiştirici ve üreticilerin 1 Mart-17 Mart tarihleri arasında başvuru yapması gerekiyor.
 
TMO’nun 2023 Mart-Nisan dönemi arpa satış başvuruları 1 Mart’ta başlarken, 17 Mart’ta sona erecek. Başvurular bireysel olarak veya üretici örgütleri aracılığıyla Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne şahsen yapılacak. Arpa satış fiyatı 5.25 TL/ton olarak açıklandı.
 
Arpa tahsisi, 2023 Mart ve Nisan aylarını kapsayacak şekilde iki aylık olarak gerçekleştirilecek. Üretici örgütü üyeliği olmayan besici-yetiştiriciler de üretici örgütü üzerinden başvuru yapabilecek.
 
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Besici ve yetiştiriciler için fiili tüketim hesabında; büyükbaş hayvan başına günde 4 kg, küçükbaş hayvan başına ise günde 600 gr (0,6 kg) hesabı üzerinden aylık tüketim miktarı bulunacaktır. Besici ve yetiştiriciler üretici örgütleri (Birlik, Kooperatif, Oda) vasıtasıyla başvuru yapacağı gibi İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri aracılığıyla bireysel başvuru da yapabileceklerdir.” ifadeleri kullanıldı.
 
Bahar Karakurt