Biga Ticaret ve Sanayi Odası  mart ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Melih Akyıl yönetiminde gerçekleştirildi. Biga TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Yılmaz yönetim kurulu faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirirken, deprem sürecinde Biga TSO’nun 100 bin lira nakdi yardım yapıldığını da duyurdu. Yılmaz’ın sunumunun ardından Biga TSO Meclis Üyesi Erol Şener söz alarak meclis üyelerine hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.
 
E TİCARET FUARI ÖNERİSİ
 
Dünyada ve Türkiye’de e ticaret üzerine bir fuar olmadığını söyleyen Erol Şener; “Mobilya ve e ticaret özelinde söz almak istedim. Türkiye ve dünyada e ticaret üzerine bir fuar yok. Fuar takviminde olmadığını biliyoruz. Biga’da e ticarette ilk incelemelerde Türkiye’deki mobilya işinin yüzde 60’ı, yüzde 80’i Biga’dan çıkıyor diye varsayımlarla hareket ediyorduk. Küçük bir araştırma yaptık. Biga’da yaklaşık 150 bin metrekarede e ticaret ve mobilya sektöründe üretim var. 2 bin kişi üzerinde bir istihdam var. Biga zaten fuar anlamında kendini kanıtladı. Fuar küçük geliyor. İkiye bölünmesi gerekiyor gibi eleştiriler geliyordu. Acaba buradan başka bir hikaye çıkar mı diye düşündük. Bir iki ay sonra daha detaylı verilerle önünüze çıkmak istiyoruz. Ben sektörüm olduğu için mobilya ile ilgili konuşuyorum. Biga’ya sosyal ve kültürel anlamda da çok büyük nitelik kazandıracak Biga’ya. Arge çalışmaları, tasarımları gibi çalışmalar olabilir. Liselerimizden öğrenciler yetiştirebilir miyiz, meslek yüksek okulundan öğrenciler yetiştirebilir miyiz diye bakıyoruz. Bu hikaye daha önce Biga’dan çıktı. Davut bey, 5 tane çadırla Biga Fuarı’na başladıklarını söylüyordu. Yine neden olmasın. TOBB aslında bütün hizmeti veriyor. Lojistik anlamında, depo anlamında çalışmalar var. Maalesef biz bilmiyoruz. Deprem de bu çalışmaları biraz durdurdu. Biz bu konuya eğileceğiz. İnşallah bu 50’inci yılın özelinde de Biga’ya bir kazanım olacaktır. Bu yıla yetişmez ama sonraki yıllara yetişecektir. Burada belli bir ticaret hacmi var zaten. Herkesin kendi ticareti var. Bununla ilgili tüm bileşenlerle bir araya gelmemiz gerekiyor. Burada bir süreç olacak. İkinci bir fuar olarak düşünmemiz lazım bunu” ifadelerini kullandı.
 
BİGA TSO’NUN 1 MİLYON 985 BİN LİRASI VAR
Biga TSO’nun Şubat ayı gelirleri 233 bin 11 lira 15 kuruş olarak gerçekleşirken, gideler ise 277 bin 923 lira 15 kuruş olarak gerçekleşti. Biga TSO’nun kasasında nakit ve kredi kartları ile bankalarda toplam 1 milyon 985 bin 103 lira 27 kuruş parası bulunuyor.
 
Bahar Karakurt