Tarımın en yoğun yapıldığı Biga’da acı mesaisi başladı. Yemeklerin yanında en çok tükettiğimiz salamuralık acı biberlerin fide haline getirilerek yetiştirilmesi için çalışmalar başladı.
Turşu yada salamura haline getirilerek tüketilen ve yemeklerin yanına en çok yakışan salamura acı biberlerin yetiştirilmesi için çalışmalar başladı. Biga’da üreticiler tarafından geçtiğimiz yıl yetiştirilen ürünlerden elde edilen tohumlar fide haline getirilmesi için ayıklama çalışmaları başladı. Ekilişi yoğun olan salamuralık acı biberlerin ekimi için, tohum çıkartma ve fide hazırlıkları devam ediyor. İlçeye bağlı köylerde başta olmak üzere, yemekleri acı ile buluşturacak biberlerin üretimi için çalışmalar başlamış oldu.
Burcu Uçmaz