Biga Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen tercih bilgilendirme toplantısına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Duygu ÇEVİRGEN UZUN başkanlığında, Şube Müdürü Ebru KAYA ve tercih merkezi sınav komisyon üyeleri katıldı.
 
Bilgilendirme toplantısı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Duygu ÇEVİRGEN UZUN ‘un konuşmasıyla devam etti. Uzun konuşmasında doğru tercihin önemine dikkat çekti.
 
Uzun, “Çocuklarımızın tercih dönemi 01-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecektir. Bu dönem içerisinde çocuklarımız da velileri de biz de büyük bir heyecan yaşamaktayız. Eğitim böyle bir süreçtir. Yani öğrenciyi mezun etmekle işimiz bitmiş olmuyor. Sürekli çocuklarımızın yanında olmamız ve onların doğru yönlendirilmesi için rehberlik yapmamız gerekiyor. Bunun için tercih danışmanlığı komisyonlarımızı kurduk. Bu zorunlu bir görev değildir.  Fedakârlıktır ve özveridir.” dedi.
 
Tercih döneminin çok önemli olduğuna dikkat çeken Uzun, “Öğrencilerin tercih döneminde kapsamlı rehberlik ve danışmanlık hizmeti almasını sağlamak için kurulan komisyonlarda, öğrenciler tercih öncesinde rehber öğretmenlerden bilgi alınması doğru tercih yapmalarında yardımcı olacaktır. Çocuklarımızın iyi bir geleceğe hazırlanması için öncelikle ülkemizdeki ve ilçemizdeki okulların durumlarını çok iyi bilmemiz gerekir.” Dedi.

Mehmet Özdeş
 

Foto Galeri
TERCİH DANIŞMANLIĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
TERCİH DANIŞMANLIĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI


Kaynak: Biganın Sesi