CHP İlçe Başkanı Osman Öztürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 100 yıl önce milletimize özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin ve Cumhuriyetin yolunu açan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100. Yılı hepimize kutlu olsun. 100 yıl önce Atamız tarafından atılan demokrasi temelinin ilelebet payidar kalması için son nefesimize kadar çalışmak tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının görevidir. Bizde üzerimize düşen sorumluğunun bilincinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda, ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için canımızı dişimize takarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarına saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için, “dünyada sadece büyük liderler geleceği küçük kalplere emanet eder” diyerek Çocuk Bayramını kutladı.
Öztürk, “dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenli ve Çocuk Bayramı’nın 100. Yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Çocuklarımız milletimizin geleceğidir. Zorlu mücadelelerle kazandığımız Cumhuriyetimizi taçlandıran çocuklarımız, umudumuz ve en kıymetli hazinemizdir. Dünyayı tehdit eden, sinsi ve tehlikeli virüse karşı çocuklarımızı korumak ve sağlıklı bir gelecekte birlikte olmak sebebiyle bu yıl Çocuk Bayramımızı evlerimizde kutluyoruz. Coşkumuz ve heyecanımız yüz yıl öncesine dayanıyor. Tüm çocuklarımıza eşit bir dünya sunmak adına; onları özgürlükler, demokrasi ve bilimle aydınlanan barış dolu günler ile tanıştıracağız. Çocuklarımızın Bayramı kutlu olsun” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi