Biga Kaymakamı Mustafa Can yaptığı açıklamada, coronavirüsün bulaşmasında düğün, nişan, sünnet töreni ve benzeri organizasyonların önemli kaynak olduğuna dikkati çekti.
 
Sorumluluk bölgelerine göre polis ve jandarmanın denetim ekipleri oluşturacağını kaydeden Can, organizasyonu düzenleyen kişiden coronavirüs önlemlerine uyacağına dair taahhütname alınacağını, oluşturulan ekiplerin de bunlara uyulup uyulmadığını titizlikle kontrol edeceğini, uyarılara rağmen devamında gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.
 
İLÇE HIFZISSIHHA MECLİSİNDEN KARAR
 
Bu arada, Kaymakam Mustafa Can başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıha Kurulu, düğün, nişan, sünnet ve benzeri organizasyonlarda alınacak önlemleri karara bağladı. Buna göre, öncelikle maske kullanımı ile fiziki mesafeye uyulması kurallarına aykırı durumlara kesinlikle müsaade edilmeyecek.
 
Uyulması zorunlu kurallara ilişkin sektör temsilcileri/işletmeciler/organizatörler ve esnaf odaları temsilcileri ile toplantılar düzenlenecek, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararlarının ilgililere tebliğ edilecek, tedbirlere uyulması konusunda uyarılarda bulunulacak.
 
Uyarıcı ve uzman denetim ekipler, kontroller gerçekleştirilecek. Birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, üçüncü ihlalde 1 gün. dördüncü ihlalde 3 gün süreyle faaliyet durdurma cezaları uygulanacak.
 
Uyarıcı ve uzman denetim ekipleri dışında tedbirlere uyulup uyulmadığını tespit etmek üzere sivil personel veya resmi görevliler (sivil kıyafetli) tarafından kontroller gerçekleştirilecek.
 
Yasemin özdeş
 


Kaynak: Biganın Sesi