Bu sebeple Biga Kaymakamı Mustafa Can başkanlığında Biga Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düğün salonu işletme sahiplerine salonlarda alınması gereken önlemler ile ilgili bilgi verildi.
 
ALINMASI GEREKEN GENEL ÖNLEMLER ELE ALINDI
Biga Kaymakamı Mustafa Can tarafından verilen bilgide düğün salonlarında Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasına engel olmak amacıyla düğünlerde uygulanacak tedbirler görüşülerek işletme sahiplerinin düğünlerde alması gereken önlemler ele alındı. Davetlilere yönelik alınması gereken önlemler belirtildi. Ayrıca ortam temizliği, dezenfeksiyonu, havalandırma, ellerin nasıl yıkanması gerektiği, maske ve eldiven kullanımı ve çıkartılması gibi önem arz eden konularda işletme sahiplerine bilgi verildi.
 
GİRİŞLERE COVİD-19’A YÖNELİK BİLGİLENDİRİCİ AFİŞLER
Düğün sezonunun başlamasıyla birlikte düğün ve nikâh salonlarına talepler arttığını aktaran Can; Covid-19’a yönelik önlemleri içeren bilgilendirici afişler/panolar (salon kapasitesi, sosyal mesafe, maske, el hijyeni bilgileri) girişlere asılması gerektiğini ifade etti. Öte yandan düğüne gelen misafirlerin Covid-19 bulaşma riskini en aza indirmek için bununla ilgili önlemlere riayet etmelerinin önemine değindi.
 
Yasemin özdeş
 
 


Kaynak: Biganın Sesi