2020 mart ayında ülkemizde görülen Korona virüsün ardından bir çok tedbirler alınmış salgın kontrol altına alınmaya çalışılmıştı. Ülke genelinde alınan tedbirlere ek olarak illerde pandemi kurulları tarafından da kararlar alınmış ve tedbirler çıkartılmıştı. Salgınla mücadele kapsamında Biga'da Vali İlhami AKTAŞ Başkanlığı’nda Korona virüs tedbirlerine yönelik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Biga'da son zamanlarda alınan tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda, başta dinamik denetimler olmak üzere Biga'da Koronavirüse karşı uyulması gereken kurallar, alınan önlemler, vaka sayılarının son durumu, filyasyon, test çalışmaları, hastanedeki doluluk oranları ve aşılama çalışmaları masaya yatırıldı. Ayrıca toplantı da Vali İlhami AKTAŞ, Biga'da sürdürülen sağlık hizmetleri ile koronavirüs ile mücadele çalışmaları ve pandemi sürecinde Biga Devlet hastanesinde yürütülen çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi aldı.
 
Toplantının ardından Biga Devlet Hastanesinin Covid servisini ziyaret eden Vali İlhami AKTAŞ,  sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.
 
Biga Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Biga Kaymakamı Mustafa Can, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Baştürk ve hastane yöneticileri katıldı.
 
YASEMİN ÖZDEŞ
 
 
 


Kaynak: Biganın Sesi