Her yıl olduğu gibi bu yılda sezonun açılmasıyla evlerinden, memleketlerinden kilometrelerce uzaklara biber, domates toplamaya gelen sezonluk tarım işçileri yavaş yavaş ilçeye gelmeye başladı. Çalışmak için geldikleri bölgelerde oluşturdukları çadır kentlerde yaşayan işçiler için Biga Özel İdare Müdürü İsmail Satılmış ve ekibi hummalı çalışmalarını sürdüyor. İşçilerin hayatları bir nebze olsun kolaylaştırmak adına tarım işçilerine içinde duş ve wc bulunan konteyner kuruldu.
 
Özel İdare Müdürü İsmail Satılmış yaptığı açıklamada, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Yaşam Şartlarının İyileştirme Projesi (METİP) çerçevesinde ilçeye gelerek çadırlarda barınan mevsimlik tarım işçilerine içinde duş ve wc bulunan konteynırların işçilerin hizmetine sunulduğu bildirildi.
 
Doğu illerinden tarım alanlarında çalışmak üzere Biga'ya gelen mevsimlik gezici tarım işçilerinin sosyal hayatlarının iyileştirilmesi için gerekli girişimlerin yapıldığını ifade eden Satılmış, ''Bu kapsamda Pekmezli, Hisarlı, Selvi gibi köylerde çadırlarda barınan mevsimlik tarım işçilerimizin çadırları için alan genişletme ve düzleme çalışmaları yapıldı. Konteynır wc ve duş alanları haricinde işçiler için elektrik ve su hatları da çekilmesi için çalışmalar devam ediyor. Ailelerin çocukları için de parklar çadır kentlerde mevcut." dedi.
 
yasemin özdeş
 


Kaynak: Biganın Sesi