Köylerde çiftçilerle görüştü, sorun ve taleplerini dinledi. Aşırı yağış neticesinde zarar gören bahçeleri, ziyaret eden Ceylan, üreticilerin bu dönemde gerçek manada desteklenmesi gerektiğini söyledi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, geçtiğimiz hafta sonu Biga'da köy ziyaretlerinde bulunarak köylünün sorunlarını dinledi.
 
CHP Milletvekili Özgür Ceylan, “Çiftçiler maliyet artışları karşısında zaten zor bir döneme girmişlerdi. Pandeminin neden olduğu sorunlara bugünlerde küresel iklim değişiklikleri ile  ilgili mağduriyetler eklenince üreticilerin nefes alacak takati kalmadı. Geçen yılki gübre fiyatları ile bu yılki gübre fiyatları arasında iki katı fiyat farkı var. Tohum, ilaç ve mazot yarı yarıya zamlandı. Üstüne birde küresel ısınma ile oluşan  sorunlarla ilgili verim kaybı oluştuğu için çiftçi zor duruma düştü. Bu şartlarda üreticilerin mutlaka desteklenmesi gerekiyor” dedi.
 
CHP Milletvekili Özgür Ceylan, “Çiftçiye önümüzdeki sene için ekim yapabileceği olanakların sağlanması gerekiyor. Çiftçi, borçlarının en az 5 yıl süreyle faizsiz bir şekilde ertelenmesi ve yeni faizsiz kredi ve hibe temini yapılmasını istiyor. Dükkân açan esnaf mağdur ama kahveciler gibi olanlar ise perli perişan ” diye konuştu. Ceylan, gençlerin sık sık işsizlik sorununun yanı sıra aile bütçelerine katkı sunamamalarının yarattığı sıkıntıyı da dile getirdiklerini belirtti.
 
MEHMET ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi