Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, 2016 yılı çalışma dönemini değerlendirmek için Biga’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Biga Şehir Parkı’nda gerçekleşen toplantıda belediye meclis üyeleri ve belediye müdürleri de yer aldılar.
Toplantı üç bölümden oluştu. İlk bölümde kahvaltı yapılırken, ikinci bölümde Başkan Işık sunum eşliğinde çalışmalarını anlattı. Son bölümde ise basın mensuplarının soruları yanıtlandı.
Başkan Işık toplantıda çarşı merkezindeki düzenleme ile ilgili; “Tretuvarlar genişletilince trafik sıkışmaya başladı” yorumları yapılıyor. Oysa geçtiğimiz dönemde de trafik sıkışıyordu. Hamdibey Mahallesi’nde düzenleme yapmadığımız yolların tek şerit kullanıldığını görüyorsunuz. Demek ki trafik sıkışıklığının tretuvarların genişletilmesiyle ilgisi yok. Yaşanacak bir şehir oluşturmak için yola çıktık. Bunun için çalışıyoruz” dedi.
Başkan Işık, sunumda özetle şu konuları anlattı:
Halk Meclisleri devam edecek
“6 tane Halk Meclisi toplantısı düzenledik. Vatandaşlarımızla bir araya geldik ve o bölgede yapacaklarımızı anlattık. İnsanlarımızla bir araya gelip, onların önerilerini dinlemek bizim için çok anlamlı oluyor. Bu Halk Meclisi toplantılarımız devam edecek.”
Köprü üstü kaplanması okulların tatile girmesini bekliyor
“Köprü üstü çalışmamız devam ediyor. Şu anda köprünün malzemeleri yapılıyor. Montaj işlemlerini okulların kapandığı döneme denk getirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızla ilgili sorun yaşanmasın diye. Bu konuda iddialıyız. Bu Biga’ya anlam ve değer katacak bir çalışmadır. Bir plan dahilinde ilerliyoruz. Bunlar puzzle’ın parçaları. Tema Park, Şehir Parkı, Atatürk Kültür Merkezi, Avcılar Köprüsü, çarşı içi yol düzenlemeleri, altyapı ve üstyapı çalışmaları ile birlikte modern Biga ortaya çıkacak.”
Porsuk Çayı benzeri Biga’da olacak
“Avcılar Köprüsü set kotunda yapıldı. Köprünün 18 Eylül Stadı tarafı otopark olarak düzenlenecek. Çınarlık Parkı’ndan Atatürk Köprüsü’ne kadar olan alanla ilgili çalışmalarımıza da başlayacağız. Çınarlık Parkı’ndaki hem düğün salonu hem de tesisleri kaldırdık. Çınarların altını insanların oturup dinlenebilecekleri bir çay bahçesine dönüştüreceğiz. Çınarlık Parkı’nın sol tarafında bir açıkhava sineması yapacağız. Büyük Köprü’nün hemen yanında bir kermes alanı düzenleyeceğiz. Ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları ile insanların gezebilecekleri bir alan haline gelecek buralar. Eskişehir Porsuk çayını örnek alıyoruz. İnşallah Kocabaşçayı üzerine bir de su tutucu yerleştirdiğimizde burada su taşıtlarıyla taşımacılık bile yapılacaktır. Bizim çocukluğumuzda sandalların gezdiği görüntüleri gerçekleştireceğiz. Şenlik alanı diye tabir edilen bir alan olacak. Ayrıca köy terminalini gerçekleştireceğiz. 2017 yılında bu projeyi gerçekleştirdiğimizde bu bölgenin Şehir Parkı ile bağlantısını sağlayacağız. Çan Caddesi’nden itibaren Rafet Gürkaynak Caddesi’ni düzenlemeye başladık. Hacımadan Köprüsü’ne kadar geldik. Bisiklet yolumuzu da oraya kadar getirdik. Hacımadan Köprüsü ile Avcılar Köprüsü arasındaki alanda 20 bin metrekarelik bir alan var. Oranın sahipleriyle görüştük. Çoğunluğuyla anlaştık. Orasını kiralayıp bir kısmını otopark, bir kısmını da mesire alanı olarak hizmete açacağız. Yine oradan bir nostalji treni ile insanlar çıkacaklar. Cumhuriyet Mahallesi Çiçeklidede Mezarlığı altından böyle bir trenle de gelme imkanları olacaktır. Bu çalışmalardan sonra Rafet Gürkaynak Caddesi’ni ışıklandırıp açtığımızda Avcılar Köprüsü’nden bu tarafa ulaşım çok daha kolay olacaktır.”
2017’de projeler gerçekleşmeye devam edecek
“Minibüs terminali çok önemli. Bir yaya köprüsü daha kullanacağız. Avcılar Köprüsü açıldığında yaya köprülerini düzenleyeceğiz. Şehrimizin iki yakasını hem araçlarla hem de köprülerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Pancar deposu için planladığımız Tema Park’ı 2017’de düzenleyeceğiz. Kapalı Çarşı Meydanı’nı da düzenleyeceğiz. İnsanların çarşı içinde para harcamadan da oturabilecekleri ve zaman geçirebilecekleri bir alan ortaya çıkarmış olacağız. Katlı otoparkımızı eski kültür sarayının yerine yapacağız. O da hızlı bir şekilde başlayacak. Hamdibey Mahallesi’nde yol ve tretuvar düzenleme çalışmasına en kısa zamanda başlayacağız. İstiklal Caddesi’ni yeniden düzenleyerek kentimize anlam katacak şekilde bir giriş kazandıracağız. Teşvikiye Camii’ni düzenledik. Köşlübağ Camii ve Nilüfet Hatun Camii’lerinin bahçe düzenlemelerini gerçekleştirdik. Yeniceköy’deki o eski camiyi de yıkıp yerine yenisini yapacağız inşallah. Biga’da dokunmadığımız sokak, mahalle, cadde yok. Biga’nın tüm kesimlerine ve hemen hemen her alanda dokunmaya devam edeceğiz.”
İndirimli Alışveriş Günleri esnafa katkı olacak
“Alışveriş Günleri’ni geçtiğimiz hafta gerçekleştirecektik. 19-22 Ocak tarihlerine erteledik. Bizim Biga Belediyesi olarak temiz, eğitimine destek olunmuş ve ekonomisine katkı sağlanmış bir Biga hedefimizi bu şekilde gerçekleştireceğiz. Bu yıl çöp ihalemize bir çöp taksi daha koyduk. İstek gördü çöp taksi. Eğitim konusunda tüm okullarımıza destek olduk. İndirimli Alışveriş Günlerimize bu yıl çok daha iyi hazırlandık. Özellikle Türkiye ekonomisinde yaşanan 1.8’lik küçülmeyi de dikkate alırsak esnafımıza destek olmuş olacağız.
60 km’lik kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışması
“Şu ana kadar 8 bin 22 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, 6 bin 56 metre de yeni su hattı döşedik. Tamir ettiğimiz ya da yeni yaptığımız yollarda altyapıları ile birlikte tamamlıyoruz. Eskiden çarşı bölgesinde ve Hamdibey Mahallesi’nde ciddi yağmur suyu sorunları oluyordu. Artık bu tamamen ortadan kalkmış olacak. Kırlar Mevkii’nde basınç sorunu vardı. Onu da üç yerden yolun altından yatay delgi ile tamamladık. Ortur’da içme suyu sorunu vardı. Onu çözdük. Şirintepe’den gelen kanalizasyon hattımızı yeniledik. Siteler’de uzun yıllar devam eden kanalizasyon ve koku sorununu da bu şekilde çözdük.
Yeraltına yapılan yatırımlarla ilgili bazen arkadaşlarımız bizi eleştiriyor. Biz yerin altı ya da üstü ayrımı yapmadan çalışmaya devam ediyoruz. 150 bin nüfuslu Biga’ya göre hazırladığımız 60 kilometrelik kanalizasyon ve yağmur suyu projemiz de çok önemli bir sıkıntı olmazsa 2017 yılında hayata geçecek. Bundan sonra artık Biga’nın 50 yıldır bu anlamda bir sorunu kalmayacaktır. Projesi tamamlandı. Gerekli görüşmeler yapıldı. Projemiz son aşamasında. Buna bağlı yenileyemediğimiz yollarımız da var. Bunu da çözeceğiz.”
Soru Cevap Bölümü:
-Gerçekten çok önemli yatırımlar var. Şehir Parkı’nın ışıklandırmasının yetersizliği ile ilgili eleştiriler var. Ayrıca güvenlik olacak mı burada?
Biz buranın ihalesini yaptık geçtiğimiz hafta. Belediyenin şirketi dahi olsa ihale yapmak şart. Buranın işletmesini Belediyemiz şirketi olan Kent Hizmetleri Anonim Şirketimiz aldı. 1 Ocak tarihi ile birlikte başlayacak. İhale şartnamesinde de vardı. 4 tane güvenlik, 2 bahçıvan ve 2 temizlikçi toplam 8 kişi burada sürekli çalışacak. Bir de kafeteryada çalışanlar olacak. Birkaç güne güvenlik kameraları da takılacak. 29 Ekim’de yaptığımız açılışta biraz eksiklerimiz vardı. Ancak ülkemiz için önemli bir tarih olduğu için açılışımızı gerçekleştirdik. Eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Buranın farklı amaçlarla kullanımına, daha açık söyleyeyim, içki tüketilen bir alan olmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz, göz yummayacağız. Şu anda da arkadaşlarımız gece 12’ye kadar buradalar. Ama yılbaşından itibaren 24 saat güvenlik olacak burada. Aynı şekilde TOKİ’deki sosyal tesislerin ihalesi de 2 hafta önce yapılmıştı. Orayı alan arkadaşımız market ve kafeterya bölümünü işletecek. Halı sahayı gündüz ücretsiz kullanacak insanlarımız. Gece ise elektrik masrafını karşılayacak kadar 20-25 liralık bir ücretle kullanabilecekler.
-Şehir Parkı gündüz de açık mı?
Burası sürekli açık. Sabah 8’den gece 10’a kadar kafeterya bölümümüz açık. Burada sipariş üzerine kahvaltı hizmetimiz de var.
-Şehir Parkı’nda çaylar ücretsiz devam edecek mi?
Çaylar yılbaşına kadar ücretsiz. Daha sonra halk bahçelerimizdeki fiyat tarifemize geçeceğiz.
-Kapalı Çarşı önündeki meydan çalışması ne zaman başlayacak?
“Havaların müsait olmasını bekliyoruz. Orada seramik işi var. Bu havalarda olmuyor. Seramikleri vs malzemeleri hazır. Bu soğuk havalarda seramik işlenmez. Mart ayını bulur diye tahmin ediyorum.”
“Belediyeyi 20 milyonun üzerinde borçla devraldık”
-Belediyeden bütçe artışını gereksiz bulanlar var. Belediyenin borçlanması konusu konuşuluyor. Ayrıca maaşların ödenmediğini söylüyorlar. Hazır müdürlerimiz de buradayken sorayım.
“Arkadaşlarımız burada. Hepsi de maaşlarını alıyorlar. Belediyenin borçlanması konusuna gelince, evet, borç alıyoruz. Belediyenin borcunun olmaması düşünülemez zaten. Borcu yoksa, stokta parası varsa, o belediye çalışmıyor demektir. Bizim 2017 bütçemiz 80 milyon lira. 180 milyon lira daha olsa yetmez. O kadar çok yapılacak iş var ki. Biz olaya para açısından bakmıyoruz. Biga’ya ne yapılması lazım, Biga’nın neye ihtiyacı var. Mesela Atatürk Kültür Merkezi’nin yapılması lazım, Şehir Parkı lazım, köprüler ve yollar gerekiyor, altyapı ve üstyapı çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekiyor. Otopark sorunumuz var, altyapı sorunlarımız var. Biz bunları çözmeye çalışıyoruz. Önemli olan burada yaşayan insanların mutlu olması, huzurlu olmasıdır. Önemli olan kanalizasyon sorunu yaşanmaması, suların akması, çöplerin toplanmasıdır. Evinden çıktığında vatandaşımızın ailesiyle, arkadaşlarıyla zaman geçirebilecekleri yerlerin olmasıdır. İnsanımızın elinden tutup çocuğuyla hafta sonu bir etkinliğe gidebilmesidir önemli olan. Bunlar beni ilgilendiriyor. Tabiki borcumuz olacak. Borçlanmak değil, borcu ödeyebilir durumda olmak önemlidir.
Ben bu borç konusunda özellikle bir şey söylemek istiyorum. Normalde belediyelerde görev değişimlerinde çarşaf çarşaf bir önceki dönemin borçları paylaşılır. 33 aydır benim ağzımdan geçmiş dönemle ilgili bir tek cümle duydunuz mu. Neden söylemedim. Geçmişi karalamak gibi bir derdimiz yok. Bizim amacımız üzüm yemek. Bağcıyı dövmek gibi bir amacımız hiçbir zaman olmadı. Biz Biga Belediyesi’ni devraldığımız zaman da Biga Belediyesi’nin borçları vardı. Biz Biga Belediyesi’ni aldığımızda 436 milyon yen tutarında bir borç vardı. Bugünkü karşılığı 13 milyon lira. Diğer borçlarıyla beraber 1 Nisan 2014 tarihinde Biga Belediyesi’nin 20 milyonun üzerinde borcu vardı. Bugüne kadar bir kere bunu söylediğimi duydunuz mu. Söylemedim. Arkadaşlarımız da kendi çaplarında hizmet vermeye çalıştılar. Borç olmuştur. Bu borcu kimse alıp da cebine koymamıştır. Böyle bir tesis kazandırdık Biga’ya. Şehir Parkımız, Atatürk Kültür Merkezimiz herkes tarafından takdirle karşılanıyor.
Biga Belediyesi’nin borcu konusunda Meclis Toplantımızda da açıklama yaptım. Siyasi polemikler yapmak istemiyorum. Geçmişle ilgili de bir şey konuşmak istemiyorum ama bu tür dedikodular, açıklamalar kasıtlı ve bilinçli olarak yapılıyor. Bunlar ucuz muhalefet anlayışıyla oluyor.”
“2013’teki 4 milyon liralık bütçe artırımına biz destek olmuştuk”
“Son meclis toplantısında 7 milyon liralık ek bütçe yaptık. Ak Parti grubundaki arkadaşlarımız ‘hayır’ dedi. 2013 yılı Aralık ayında da Biga Belediyesi 4 milyon liralık ek bütçe yaptı. Benim ilçe başkanı olduğum dönemde 5 tane meclis üyesi arkadaşımız vardı. O dönem MHP’li meclis üyeleri de dahil 15 meclis üyesinin oybirliğiyle geçti. Neden destekledik. Biz de itiraz edebilirdik. Bu para bu kente harcanıyor. O dönem seçim dönemi olmasına rağmen destekledik. Bir seçim bütçesi olduğu halde ‘hayır’ demedik. Yapılacak olan olumlu her işe destek verdik. Ben 5 yıl boyunca CHP İlçe Başkanı olarak grubumuzun da başkanıydım. Her meclis toplantısında kendi aramızda toplanırdık. Biga halkının yararına olan hiçbir çalışmaya bir ‘hayır’ demedik. Biga Belediyesi’nin bir çekim merkezi olduğunu, Biga’nın çok değiştiğini hatta Avrupa kenti olduğunu Ak Parti Biga İlçe Başkanı arkadaşımız Çarşamba Postası gazetesindeki röportajında söyledi. Ne güzel, bu gerçekleri de arada görüyorlar. Borç var ama hizmet de var. Bugün borçlarını ödeyemeyen belediye ararsanız, Biga’nın etrafına bir göz atın. Borçlarını ödeyemeyen belediyeler var çevremizde.
1 milyon lira kredi aldık, araç aldık. Kendi araçlarımızla çöp topluyoruz. 25 bin lira araç kredimiz var. Araçlarımızı 30 bin liraya kiraya verdik. 5 araç ve 1 süpürme aracı bize bedavaya geldi. Buna kredi almayalım mı. Bu arabaları başka türlü araç alma şansımız da yok. Biz sadece bütçeye bakarsak zaten hizmet üretemeyiz. Bizim bütçemiz rutin işlerimizi karşılar. Borçlanmadan ya da bir takım tasarruflar yapmadan hizmet üretemezsiniz. Bu kredilerin aylık ödemesi yaklaşık 400 bin liradır. Bu da Biga Belediyesi için çok da sıkıntılı bir rakam değildir. Bunların hepsi ucuz siyaset sonucu söylenmiş ucuz laflardır. Defalarca bunlara cevap verdik.”
“Karalama kampanyası bunlar”
“Benim de çok canımı sıkan şeyler duyuyorum. Yok ev almışım, arsa almışım… Bizim mal beyanına girmeye gerek bile yok. Doğma büyüme Bigalı’yım. Herkes beni tanıyor. İşim biliniyor. Belediye Başkanı olmadan önce neyim varsa şimdi de aynı durum. Ama bunlar ucuz muhalefet. Dedikodu yayarak aleyhimizde karalama kampanyaları yapılmaya çalışılıyor.
Şirketten maaş alıyormuşum mesela. Bu da 2016 Nisan ayında mecliste gündeme geldi. Meclis toplantısında muhalefet de meclisteydi. Soruldu ve olmadığını söyledim. Geçenlerde yine soruldu ve söyledim. Kötü niyetten başka bir şey yok arkadaşlar.”
-Mevcut düğün salonları satılacak mı? Daha önceki dönemde edinilen arsaların vs satıldığı ifade ediliyor.
“Düğün salonlarını satmak için yetki aldık. Satmadık yani, sadece yetki aldık. Belediye Ticaret Merkezi 1998 yılında tamamlandı. Oradaki belediye ait dükkanların hepsinin satış kararı daha o yıllarda alınmıştır. Hemen satılacak diye bir şey yok. İmzalar falan toplandı. İmza atanlar beni arıyor, ‘kıramadık, attık ama bilginiz olsun’ diyorlar.”
-Deve güreşleri olacak mı?
“Bu yıl yanlış hatırlamıyorsam 5 Şubat Pazar günü olacak. Şimdi bu deve güreşleri aslında farklı farklı illerden katılımın olduğu bir organizasyon. Özellikle bizim ikinci deve güreşlerinde önemli başpehlivan develeri geldi. Zonguldak’tan Antalya’dan insanlar geldi. Biz Türkiye deve güreşleri takviminde varız. Etkili develer geliyor Biga’ya. Bu hem tanıtıma destek oluyor, hem insanlar farklı bir gün geçiriyor. Geçen yıl 8-10 bin kişi vardı. Bu insanlar alışveriş yapıyorlar, Biga’da zaman geçiriyorlar. 900 yıllık bir gelenek bu. Orta Asya’dan Türklerle beraber gelmiştir. Biz de buna devam edeceğiz. Eleştirenler oluyor ama bunları yapan Ak Partili belediyeler de var. O güreşlerde il başkanları ve milletvekilleri de görünüyor.”
-Alışveriş günlerinin yeni tarihlerde öğrencilerin burada olmayacağı konuşuluyor.
“Biz tabi bunu Ticaret Odamız ve Esnaf Odamızla görüşerek erteleme kararı aldık. Bu konu gündeme geldi ama daha fazla erteleme şansımız yok. Esnafımız mal aldılar bu organizasyon için. Onların da tüketilmesi gerekiyor. Öğrencilerin tekrar dönüşünü beklememiz mümkün değil. Mart’ın 15’inden sonra da havalar değişiyor. Esnaf ve ticaret odası temsilcilerimiz bu yönde fikir verdiler. Tarihimiz 19-22 Ocak olarak kesinleşti. Geçen sene 12 soba vardı. Bu yıl 32 adet.”
-Kültür ve sanat anlamında çok etkinlik yapılıyor. Kültür ve sanatla ilgili ‘gereksizdi’, ‘bu kadar masrafa ne gerek vardı’ eleştirileri yapılıyor. Kimi de ‘çok küçük yapıldı’ eleştirisi yapıyor.
“Gereksiz olsa insanlar gelmezdi. 839 kişi orada 17 farklı atölye çalışması yapıyor. Her hafta sonu da 1000 kişi etkinliklerimize katılıyor. Demek ki bir ihtiyaçmış. Çocuk oyunlarımız iki seans oluyor. Büyük etkinliklerimizde kreşimizi açıyoruz. Atatürk Kültür Merkezi’mizden daha fazla insanımızın yararlanması için çalışıyoruz. Dijital Kütüphane ve Kreş de devreye girecek. İlk açtığımızda yaz dönemine denk geldi. Fazla etkinlik yapamadık. Şimdi boş duruyor suç, dolu suç. Ne yapacağız biz… Biga’da ilk defa klasik müzik konseri oldu. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinlikler yereli de etkiledi. Çocuk tiyatrosu kuruldu. Üniversiteden bir topluluk iki oyun oynadı burada. Salon doluydu. Yerelden de bu konuda etkilenme var. Bu durum kültür ve sanat faaliyetlerinin Biga’da başlamasına ve kalıcı hale gelmesine olanak sağlayacak. Biz Biga’da Sosyal Yaşam adlı bir kitap yaptırmıştık. 2016 yılının Biga’sı 1950’lilerin Bigası’ndan daha geride. O dönemde müzik grupları var, dans grupları var, sürekli balolar yapılıyor. Biga’da dans etmesini bilen yok. Bizim zamanımızda Biga Ortaokulu’nda kuyruklu piyano vardı. Biz klasik müzik konseri için bu civarda piyano bulamadık. Bir tek Çanakkale’de üniversitede varmış. Onun da çıkarılabilmesi için duvarların yıkılması gerekiyormuş. İstanbul’dan piyano getirttik. 1950’lilerde evlerde piyano varmış. Biz bu anlamda geri gitmişiz. Biz de bu şekilde açığı kapatıp, çocuk tiyatrosuyla, Bigalı gruplarla kalıcı bir kültür oluşturmak istiyoruz. Çevre ilçelerden çok gelen var Biga’ya. Haldun Dormen’in Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili söylediklerini duydunuz mu. Bir kültür ve sanat programında ‘Dünya standartlarında bir salon’ diye bahsediyor. Haldun Dormen bana daha sonra kendi el yazısıyla mektup gönderdi. 88 yaşında Türk tiyatrosunun çok önemli bir ismi. Teşekkür ediyor ve ‘biz Biga’yı nasıl gözden kaçırmışız’ diyor. Köftemizi de çok beğenmişler.”
-Biga Port olacak mı?
“Yapılacak. Şu anda bazı küçük sorunlarımız var. Orası Biga için önemli bir yer olacak. Hem tanıtım hem de ekonomik anlamda çok başarılı bir çalışma olacak.”
-Çanakkale’nin bütünşehir olma durumu var. İsmail Işık’ı bütünşehir başkanı olarak görebilir miyiz?
“Süleyman Demirel gibi cevap vereyim ona. Siyasette 24 saat çok uzun bir zaman.”
-İktidar belediyesi olmadığınız için zorluk yaşıyor musunuz?
“Böyle bir efsane var. Özellikle iktidar partisi ve yandaşları yayıyor bunu. Biga Belediyesi Mehmet Özkan dönemi hariç hiçbir zaman iktidarda olmadı. Eskişehir muhalefette. İzmir muhalefette. Bu bir efsane. Bizim çalışmalarımız da zaten bunu kanıtlıyor. Şehir Parkı’nı yaptık. Atatürk Kültür Merkezi’ni yaptık. Yollar yapıyoruz, köprüler yapıyoruz. 15 km su hattı döşemişiz. Kırlar Mevkii’nin bütün yollarını değiştik. Birkaç ufak tefek bağlantı yolları kaldı. Gitmediğimiz, dokunmadığımız cadde, sokak, yer kalmadı. Burada kaynaklar var. Bunları verimli ve etkin kullanmaya çalışıyoruz. Burası Biga’nın yüz akı bir tesis. Para var, her tarafı su basıyordu Biga’da. Hamdibey Mahallesi’nde çok büyük sorun kalmadı. Ayakkabıcılar Çarşısı’nı sürekli su basıyordu. İstiklal Caddesi göl oluyordu. Şimdi sorun yok.”
-Tabakhane’den gelen bağlantı devam edecek mi?
“Devam edecek. Onlar arıtıyorlar zaten. Biz zaten Tabakhaneler de oradan kaldırılacak. Orası ile ilgili güzel bir proje çalışmamız var. İnşallah tamamlandığında oradaki vatandaşlarımızın da beğeneceği ve onaylayacağı bir proje olacak. Biga’ya da anlam ve değer katan bir yerleşim alanı olacak. Altı komple otopark olacak.”
“Aldıkları yerlere bakın”
“Bir de ben bir şey söylemek istiyorum. Muhalefet partisi bizi yer satmakla eleştiriyor. Bizim sattığımız 2 yer var. Biri belediye binası, diğeri de Sim mobilyanın olduğu yer. İkisi de bunun ihaleyle satıldı. İhaleye girildi. Bu elimdeki belgeler 2012 ve 2013’te satılanları gösteriyor. O zaman otomasyona geçmiş tapu. Otomasyondan çıkarttıklarımız bunlar. 30 kalem var burada. Hepsi de mesken, dükkan vs. Alınan ilginç bir yer var. Alınan bir tek burasını bulduk. Atatürk Kültür Merkezi ile benzinlik arasında bir bölüm var. 6 bin 500 metrekarelik bir yeşil alan. Oradan 2 tane yeşil alan parsele alınmış. Bin 600 metrekare. Burası 1970’li yıllarda yeşil alan ilan edilmiş. Burada 2 parsel 2012 yılında Biga Belediyesi tarafından satın alınmış. Kimden alınmış. Akyaka Vakfı’ndan. Bugün Kaldırımbaşı’nın yanında yurdu işleten vakıf. Son dönem operasyonlarında ona da el konuldu. ‘Biz aldık, siz satıyorsunuz’ diyorlar ya. Alınan yerler burası. Bahar Koleji yapılırken kaç tane yeşil alan bu şekilde alınmış. Bakın burada uzun yıllar Biga Belediyesi’nde çalışan müdür arkadaşlar var. Alınan yeşil alan var mı? Bu alandan 2 tane parsel almak ne demek. Ama bugüne kadar konuşmadım, bundan sonra da kesinlikle geçmişle ilgili konuşmayacağım. Onlar ne derse desin. Belediye Meclisi’nde sordukları her tür soruya cevap verdik, veriyoruz. Buna rağmen dışarıda tam tersini anlatıyorlar.”
 


Kaynak: Haber Merkezi