Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya başkanlığında toplanan İlçe Ziraat Odası başkanları ortak basın açıklaması yaptı. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya burada yaptığı açıklamada,
 
“Koyun sütünde 50 kuruş, inek sütünde ise 20 kuruşluk tek taraflı fiyat düşüşleri yaşandı. Bu Asla kabul edilebilir bir şey değil. Bu alın terinin karşılığını talep eden üreticiyi zora sokmaktır, çaresiz bırakmaktır. Ortada sözlü anlaşmalar var. Verilen sözleri tutmamak verilen sözlerden caymak asla doğru bir şey değildir. Bu doğrultuda üreticinin hayalleri var, ümitleri var. Üreticinin kendine göre planları var, yazıktır, günahtır, ayıptır. Ulusal süt konseyinin bir an önce toplanarak yeni bir fiyat açıklaması gerektiğini, ardından devletin de üreticisinin özellikle konunun muhataplarının yanında olmasını, sözünde durmayan ve aylar önce yapılan anlaşmaları bozmak isteyen işletmelere de yaptırım uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Veteriner hizmetleri, ilaç hizmetleri iki katına çıkmışken, her şey iki katına çıktığı bir ortamda süt fiyatının yükselmesi gerekirken düşürülmesi asla kabul edilebilir değil. Bütün kış hayvanların arkasından yağmurda, karda, kışta, çamurda giden üretici Tek tek hayvanlarının memesinden sütü çıkarttı ve onların tankerlerine teslim etti. Üretici hakkını istiyor.”
 
Yapılan açıklamada Çanakkale Ziraat Odası ve İl Koordinasyon Kurulu Başkanı İsmail Kaya’nın yanı sıra  Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Gelibolu Ziraat Odası Başkanı Atilla Eraslan, Eceabat Ziraat Odası Başkanı Özay Kuzu, Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün, Yenice Ziraat Odası Başkanı Fahrettin Özcan, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Ünal Atıcı ve Ezine Ziraat Odası Başkanı Anıl Kahrıman  yer aldı.
 
MEHMET ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi