Biga Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail Özer, Çanakkale Valiliği ile Ukranya Ternopil Valiliği arasında düzenlenen “Kardeş İl” protokolü imza törenine katıldı. Vali İlhami Aktaş ile Ternopil Valisi Trush Volodymyr imzaladığı protokol kapsamında başta kültürel, sosyal ve ekonomik alanlar olmak üzere her konuda işbirliği yapılması hedefleniyor.
 
Çanakkale Valiliği ile Ukranya Ternopil Valiliği ‘Kardeş İl’ oldu. Özel İdare toplantı salonunda gerçekleşen Kardeş İl protokolüne Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ile Ternopil Valisi Trush Volodymyr imza attı.
 
Biga Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail Özer de törene katılarak, “Çanakkale valiliği koordinasyonunda gerçekleştirilen Ukrayna heyetinin katılımlarıyla Çanakkale ve ternopil arasında kardeş şehir anlaşmasına Genel sekreter Hasan Çınar ile birlikte katıldık. Heyetler arası gerçekleştirilen görüşmelerde işbirliğinin artırılmasına yönelik protokol imzalandı. Çanakkale Valiliği ve Ukrayna’nın Ternopil Bölgesi Valiliği arasında sanayi, tarım, ulaşım, ticaret, bilim, teknoloji, eğitim, sağlık, kültür,  sanat,  turizm ve karşılıklı anlaşılan diğer alanlarda işbirliği yapmak ve iki şehir arasında dostluğu geliştirmek amacıyla kardeş il protokolü imzalandı. Her iki ülke ve şehir halkı için hayırlı olsun" dedi.
 
MEHMET ÖZDEŞ
 


Kaynak: Biganın Sesi